Nou domeniu schiabil cu peste 20 de kilometri de pârtii, în Ardeal! Proiectul include trasee pentru toate gradele de dificultate


Un nou domeniu schiabil va fi construit în Ardeal. Proiectul, care include peste 20 de kilometri de pârtii, va fi amplasat în comuna bistrițeană Rodna. Investiția totală pentru acest proiect se estimează la 50 de milioane de euro.

Construirea domeniului schiabil va fi suportată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în sistem de plăți multi-anuale. 

Primarul comunei speră că semnarea contractului cu Ministerul Turismului va avea loc până la sfârșitul acestui an, potrivit Bistrițeanul.ro 

Se preconizează că finalizarea completă a lucrărilor la domeniul schiabil va dura aproximativ 3 ani. 

„Va avea între 18 și 22 de km de pârtii de schi cu tot cu bretelele de legătură. Pornește de la o altitudine de 1.000 de metri și ajunge la 1.700 de metri. Cea mai lungă pârtie de schi va avea 4,2 kilometri. Sunt 6 pârtii de schi și 4 bretele de legătură. Vom avea pârtii albastre, una roșie și negre”, a explicat primarul Valentin Grapini pentru sursa citată. 

De asemenea, la baza pârtiilor vor fi construite diferite restaurante și spații de cazare. Domeniul va fi deschis și vara, fiind dotat cu telescaun și telegondolă.


Comentarii Facebook