Noi decese cauzate de gripă în România. Bilanțul morților a ajuns la 127


Centrul Național de Supraveghere și control al bolilor transmisibile anunță că încă trei persoane au murit din cauza gripei.

Astfel, numărul deceselor cauzate de virusul gripal în acest sezon a ajuns la 127.

Iată care sunt ultimele decese confirmate:

Barbat in varsta de 55 de ani, din jud.Galati, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Barbat in varsta de 50 de ani, din jud.Galati, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Barbat in varsta de 63 de ani, din jud.Caras Severin , confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Activitatea gripală în săptămâna 4-10 februarie a avut un trend descrescător (posibil datorat vacanţei şcolare), menţinându-se în continuare peste nivelul aşteptat şi cu extindere naţională, conform unui comunicat al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, morbiditatea prin infecţii respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea înregistrată în săptămâna precedentă, iar rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

"Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrat la nivel naţional a fost de 103.996, cu 19,5% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (129.165) şi cu 28,5% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (145.622). S-au înregistrat la nivel naţional 2.489 cazuri de gripă clinică, răspândite pe întreg teritoriul ţării. Au fost înregistrate 69 de cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 11 mai puţine faţă de săptămâna anterioară şi cu 24 mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent", se arată în informare.


Comentarii Facebook