Miercuri 27 Septembrie

Nevasta senatorului PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a luat 10.000 de lei pentru a angaja un AUTOPSIER. Ce ȚEPE DĂDEA cu nerușinare

 

Soția senatorului PSD Cluj Alexandru Cordoș profita din plin de funcția de referent la Spitalul Clinic Județean Cluj pentru a-și trafica infleunța pe care o avea în comisiile de examinare în cazul posturilor scoase la concurs. 

 

Din referatul de arestare întocmit de procurorii DNA Cluj resultă că aceasta îi și păcălea pe mulți dintre ”clienții” ei. Le lua banii și le promitea posturi, fără a rezolva problemele.

 

De la un bărbat a luat 10.000 de lei pentru a-l angaja autopsier. ”S-a constatat, în cursul cercetărilor, că persoana care a pretins foloase materiale de la numiţii Sever Ţăgorean şi Gheorghe Salanţă pentru a interveni în vederea promovării de către fiii acestora a examenului organizat de SCJ (Spitalul Clinic Județean) Cluj este Mihaiela Cordoş, angajată în calitate de referent al instituţiei spitaliceşti. S-a stabilit că Gheorghe Salanţă a remis lui Mihaiela Cordoş o sumă de 10.000 lei pentru ca prin influenţa pe care acesta a pretins că o are asupra membrilor comisiei de corectare/evaluare la examenul având ca obiect ocuparea unor posturi de autopsier, să intervină pe lângă aceştia în vederea obţinerii de către candidatul Sorin Salanţă a unui post de autopsier în cadrul SCJ Cluj”, se arată în referatul DNA.

 

Cel care i-a dat banii soției senatorului PSD Cluj susținea că Mihaela Cordoş era membră în comisia de concurs:

 

Gheorghe Salanţă: Stai că număr amu', 2 minute. 5, 6, 7, 8, 9. M-o sunat MIHAELA, mă!

Sorin Salanţă: Ee. Ea-i în comisie.

G.S.: Ea dară. Zice mă, te-ai dus? M-am dus. Mă, când îs acasă să vii pân' la mine în Grigorescu.

S:S.: Ee.

G.S: Zice, ştii.

S.S.: Ee.

G.S. D-apăi bănuiesc că nu mai are secrete să-mi spuie, poate zice că să-i mai dau oarece bani, c-am zis că-i mai dau, ştii?

S.S.: Fii atent, mi-o schimbat subiectele, am aşe acolo, am, stai numa' un pic să-ţi spui, hai, mamă odată sus. Am aşe: tehnica de autopsie, generalităţi, am autopsia capului, autopsia toracelui, autopsia abdominală.

G.S.: Îi foarte bine. (...) Ee, da' tăt, tăt, tăt, bine, hai sigur, hai acasă să discutăm, că de-aia că m-o chemat c....a, pei sigur pentru aia să-i dau oarece bani.

S.S.: Îhm.

G.S. Îi spui, tu io ţie îţi dau cu tăt dragu'...

S.S.: Da' la cine?

G.S.: Da' să văd când îi treaba rezolvată.

 

Mihaiela Cordoș a primit de la Dorina Dăncilă 1000 de euro, dar nu i-a rezolvat niciun post la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj. Femeia a cerut și primit banii înapoi, pentru că nu a promovat examenul, dar apoi soția senatorului a cerut dublarea sumei la următorul concus. 

 

Dar tot să-i dau înainte! Că nu era nicio problemă, ştii, dacă era... se rezolva şi după aia se achita, ştii? Dar înainte! Tot înainte şi după aia să vorbesc eu singură, ştii?. Dar mi-a cerut înainte, şi eu nu mai vreau să dau înainte, că nu mai am încredere. Eu nu pot să dau 2.000 de euro, îi foarte mult. (...) Na, am dat 1.000 de euro, nu s-o rezolvat, m-o minţit, m-o purtat un an de zile”, i-a spus Dorina Dăncilă unei cunoştinţe.

 

Mihaiela Cordoş a mai primit 1.500 de euro de la Mariana Lupea pentru un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenă Cluj. 

 

N.: Şi la aia trebe să mergi să o ungi până la Dumnezeu şi înapoi. Apăi, amu de unde poţi să tăt le ungi pe tăte?

Mariana Lupea: Tu, dar nu că nu le-aş fi dat, Niculina. Că, ăăă, numai am dat cui o trebuit.

N.: Am înţeles.

M.L.: No, şi-amu ce să fac şi io? Nu mai are niciun sens să vorbim.

N.: Auzi? Dar nu ştie că ai fost la Mihaela Cordoş?

M.L.: No, bine.

N.: Ai fost, aşa-i?

M.L.: Păi, da.

N.: No, io o să-ţi spun ceva. Io o să-ţi spun numai că asta nu-i de povestit prin telefon.

 

Mihaiela Cordoș a mai primit de la Mariana Suciu Emilia 800 euro tot pentru a o angaja pe un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.

 

De la Gabriela Simona Barz a luat 1.000 euro, de la Maria Daciana Roman 4.000 de lei, de la Maria Chiş 1.500 de euro, tot pentru posturi de asistente medicale.

 

Soția senatorului dădea și multe țepe. Ea a trebuit să returneze 1.500 de euro Laviniei Keresi, pentru că nu a angajat-o ca asistentă, dar a restituit numai 1.000 de euro.

 

Lavinia Keresi: Şi, că peste două sau trei zile vine bărbatu-so, nu ştiu unde îi plecat şi partea lui aia, o să o ceară şi mi-o dă săptămâna viitoare.

Paul: Şi restul de bani?

L.K.: Păi, toţi.

P.: (...) Şi toată convorbirea care o purtaţi voi şi spune-i frumos la doamnă, «doamnă o trecut jumăte de an, nu mi-ai rezolvat nimic, ţi-am dat 1.500 de euro, cât mi-ai cerut. Am nevoie de bani». Da, ascultă-mă te rog, dacă nu pe mine să nu mă mai suni în viaţa ta! Că nu-mi f... io viaţa şi creierii pentru tine. Pentru că io am vorbit la Poliţie şi totu-i rezolvat. Te duci mâine acolo, cum mi-ai zis şi-ţi pui telefonul să se înregistreze. Când ai intrat la ea în birou, ţi-l bagi în buzunar şi să se audă toată discuţia ce o purtaţi voi. Ai înţeles? (...) Nu, io nu te bag tu proastă, că-i vorba de 1500 de euro. Care, tu nu ştii ce înseamnă 1500 de euro, numai dacă-i vezi în mână. Nu înseamnă ce ştii să lucri pentru 1.500 de euro. Io nu te bag, că tu te-ai băgat singură, cu mama, voi două v-aţi băgat. Da' io, dacă te băgam, te rezolvam Raluca. Fă ce vrei bine? Să-mi dai pace! Pe mine să nu mă mai suni cu problemele astea, da?.

 

Procurorii DNA Cluj susțin că toată familie Cordoș era la curent cu activitatea infracțională a Mihaielei Cordoș. ”Atât senatorul Alexandru Cordoş, cât şi fiica Andreea Alexandra Cordoş au făcut demersuri pentru obţinerea sumei de bani pe care Mihaiela Cordoş trebuia să i-o restituie Laviniei Keresi. Chiar şi Nastasia Bara, mama Mihaelei Cordoş, a făcut demersuri pentru a face rost de bani”, susţin procurorii.

 

Mihaiela Cordoș se ferea când vorbea la telefon și în loc de bani folosea termenul ”prăjiturile”. Interesant este că după aceste discuții o trimitea pe fiica ei să returneze bani persoanelor. ”Din probele administrate în cauză a rezultat că Andreea Alexandra Cordoş, la momentul la care i-a înmânat lui Mariei Persida Duma suma de 1.000 lei (n. red. femeia cu care Mihaiela Cordoș vorbea despre ”prăjiturele”), i-a promis că îi va restitui pe data de 16.03.2015, restul banilor. A făcut rost de bani de la Alexandru Cordoş”, precizează procurorii.

 

Mihaiela Cordoș nu a dat declaraţie la DNA Cluj.

 

Interceptări în dosarul familiei senatorului Cordoș: Senatorul PSD Cluj se lăuda că are PILE la şeful Inspectoratului Școlar Cluj

Comentarii Facebook