Nebunia parcărilor în orașul smart al lui Boc. Un clujean s-a pus la rând imediat după miezul nopții


Un clujean s-a pus la rând la Primăria din Someșeni la ora 1.00, pentru a fi sigur că prinde un loc de parcare. Lupte mari s-au dau și la celelalte primării de cartier, dar și la sediul principal de pe Moților. 

M-am pus la coadă la ora 1.00 și am fost primul. După mine a mai venit cineva la ora 3.00 și apoi marea masă e la 5.00. A fost un frig năpraznic. Singura treabă smart la acest sistem este că ne putem nota pe o hârtie și nu mai intră nimeni în față”, ne-a relatat Gelu.

Acesta a intrat la ora 8.00 în Primăria din Someșeni, cu actele pregătite și ”la ora 8.01 eram deja trecut în program pentru a primi un loc de parcare, pe locul 170. Nu știu cum au reușit alții să fe mai rapizi, probabil că au fost și unii care au depus online, dar eu nu am vrut să risc, pentru că sistemul de merge tot timpul”.

Au fost oameni în vârstă care au venit la coadă pentru a depune cereri de parcare pentru copii, dar și oameni care au depus cereri pentru locuri de parcare în alte cartiere. ”Toți s-au gândit că la Someșeni nu e așa aglomerat, dar eu m-am ars anii trecuți. Mă bat pentru un loc de parcare de ani de zile și tot pe locuri proaste am fost. Acum sunt pe 170. Aștept acum să vedem. Dacă se eliberează un loc în zona mea,  sigur îl prind”, a mai spus încrezător clujeanul.

În ultimii ani, lupta pentru un loc de parcare este tot mai acerbă, în condițiile în care locurile de parcare dispar pentru a face loc pistelor de biciclete și nu se fac parkinguri suficiente. Ba mai mult primarul Emil Boc a spus clar și cât se poate de limpede că nu mai favorizează autoturismele în oraș. 

Locurile de parcare pot fi cerute și online

Locurile de parcare pot fi cerute și online în Cluj-Napoca, pe pagina Primăriei. Ba ma mult, în acest an, în comunicatul care anunța că din 3 ianuarie pot fi cerute locurile de parcare care rămân vacante, municipalitatea nici nu a pomenit despre depunerea fizică a dosarelor, pentru a nu favoriza cozile. 

Oamenii spun că nu au încredere în sistemul online și de aceea preferă să fie siguri că cererea lor a fost depusă fizic. 

Comentarii Facebook