Ne paște haosul gunoaielor? Firma Supercom are monopol pe tot județul și va putea scumpi că nu are concurență


Firma Supercom va intra de vineri, 27 februarie, în ”pâine”, urmând să ridice deșeurile în tot județul, urmând să aibă monopol.

De mâine va intra în vigoare noul contract cu firma Supercom. Cele două firme, Rosal și Bratner, au fost înlocuite în urma unei licitații organizate de Consiliul Județean Cluj de ADI Metropolitan, cu firma Supercom. Cei care nu și-au făcut contractele cu noul operator au patru variante de a le încheia. Fie merg în cele trei locuri din Cluj și încheie contractele pe loc, fie intră pe site-ul supercom.ro și îl încheie online.

Noi suntem optimiști că lucrurile vor intra foarte repede în normalitate. Toate se vor face etapizat. Vă dați seama că o firmă, cât ar fi ea de mare, nu poate înlocui atâtea containere cât sunt în Cluj într-o zi, într-o noapte”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio.

Cei care nu vor încheia contracte riscă amenzi între 500 și 1.000 de lei.

Miza noului operator este Cluj-Napoca, unde Emil Boc este foarte exigent. În mediul rural este foarte probabil că vor fi mari probleme cu adunarea deșeurilor, dar acolo presiunea politică este mult mai mică. 

Supercom trebuie să monteze pubele smart în oraș, care vor cântări gunoiul, și taxarea fiecăruia în funcție de consum. Acest lucru a vrut să îl mai facă și acum 2 - 3 ani Primăria Cluj-Napoca, dar lucrurile au fost abandonate. 

Supercom a pus mâna la Cluj pe un contract de 84 de milioane de euro.

Comentarii Facebook