Natura, dată peste cap de temperaturile ridicate: Au înflorit copacii în luna noiembrie. Ce spun specialiștii


Primăvară în noiembrie.În mai multe zone ale țării au înflorit corcodușii și liliecii. De altfel, temperaturi de peste 20 de grade Celsius s-au înregistrat zilnic în luna octombrie, iar acum, la început de noiembrie, au fost înregistrate chiar și 30 de grade în sudul României. 

În ultimele zile, temperaturile au trecut constant peste pragul unei zile de vară și au ajuns chiar și la 29 de grade Celsius, în lunca Dunării, spre exemplu. Temperaturi neobișnuit de ridicate au fost și în capitală, unde zilele trecute s-au înregistrat frecvent peste 25 de grade Celsius. 

Primăvară în pragul iernii: înfloresc copacii în luna noiembrie

Deși în mod normal înflorește primăvara, în sudul țării, liliacul și-a deschis florile pentru a doua oară în acest an. „E păcălit să intre în vegetaţie, ar fi trebuit să se oprească să intre într-un repaus vegetatativ. Din păcate, temperaturile astea fac să îl scoată din perioada respectivă şi se află în contratimp. Deci, cumva i se întâmplă ceva fără voia lui”, explică agricultorul Mircea Chipăilă.

Încet, încet, toamna se va instala. Ne mai bucurăm doar câteva zile de vremea caldă

Temperaturile vor rămâne ridicate până sâmbătă, apoi vor scădea treptat astfel că săptămâna viitoare nu vor mai ajunge la 20 de grade nicăieri în ţară. În plus, ceaţa şi norii joşi vor fi fenomenele de interes mai ales noaptea şi dimineaţa, dar ploile se anunţă foarte puţine cel puţin până la mijlocul lunii noiembrie, notează Observator. Spre sfârșitul lunii, temperaturile revin la normal și vom avea în jur de 10 grade Celsius în aproape toată țara. Estimările meteorologilor sunt, însă, sumbre: în  2100 vom avea șase luni de vară în România


Comentarii Facebook