Cum a fost depistat bărbatul cu încărcătura ilegală în bagaj pe Aeroportul din Cluj. Totul a pornit după ce i s-a pierdut geamantanul


Petse 150 de cartușe au fost descoperite de polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Gloanțele se aflau într-un bagaj de cală, ascunse printre haine. 

Citește și: Captură URIAȘĂ pe Aeroportul Cluj-Napoca! Ce au găsit polițiștii în bagajul unui clujean, care se întorcea din SUA

Bagajul în care au fost găsite cartușele au ajuns pe Aeroportul din Cluj de la Frankfurt, însă acolo avionul făcuse doar o escală pentru că punctul de plecare a fost un aeroport din SUA. 

cartuse.jpg

Bărbatul, disperat să-și recupereze „prețioasa încărcătură” după ce bagajul i-a fost pierdut

Acesta aparţinea unui bărbat cu dublă cetăţenie româno-americană, care a ajuns la Cluj cu o zi înainte, dar căruia compania aeriană i-a pierdut bagajul de cală. Bărbatul a sunat insistent atât la companie, cât şi la aeroport şi a cerut să îi fie găsit de urgenţă bagajul pentru că are nevoie de el. 

Poliţiştii de frontieră au devenit suspicioşi şi atunci când l-au găsit l-au supus unui control mai amănunţit. În interior, ascunse printre haine, au găsit 152 de cartuşe de 22 şi 38 de mm. O parte dintre ele erau băgate inclusiv în mânerul bagajului care a fost modificat. Gloanțele au fost confiscate, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal. Acum trebuie să explice autorităților de unde le are și ce urma să facă cu ele. 


Comentarii Facebook