Muzeul Farmaciei din inima Clujului se deschide! Clujenii vor putea admira peste 7000 de aparaturi și artefacte medicale


Muzeul de Istorie a Farmaciei, situat în centrul orașului Cluj-Napoca, în casa Hintz, se deschide în curând.

Inaugurarea oficială a muzeului va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 17:00.

Clujenii vor putea admira peste 7000 de obiecte și artefacte medicale, care  spun povestea evoluției medicinei din Transilvania. 

,,Stimați iubitori ai istoriei și patrimoniului cultural,

Cu mare bucurie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să participați la un eveniment deosebit: inaugurarea Muzeului Farmaciei, care va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 17:00, în inima orașului Cluj-Napoca.

Muzeul Farmaciei, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere. Această oază de cunoaștere adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania.

Vă vom ghida prin galerii unde veți putea admira aparatură medicală veche și artefacte prețioase, ce reflectă atitudinea față de sănătate și boală de-a lungul secolelor.

Locația noastră, Casa Hintz, cu decoruri farmaceutice unice din secolul XVIII, reprezintă spațiul ideal pentru a explora acest segment fascinant al istoriei. Vă vom purta prin officina, sala unde se vindeau produsele, camera materialis, laboratorul și alte spații care reconstituie atmosfera unei farmacii tradiționale.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm și să sărbătorim împreună acest moment important din istoria muzeului și a orașului nostru.”, a transmis Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. 

Foto: Muzeul Farmaciei Cluj 

Comentarii Facebook