Muzeul de Arta Cluj, record de vizitatori la Noaptea Muzeelor! - VIDEO


Muzeul de Arta din Cluj a inregistrat un record de vizitatori, sambata, 14 mai, cu ocazia Noptii Muzeelor. Clujenii au manifestat mai putin interes fata de Muzeul Etnografic si Muzeul de la Ciucea.

"Muzeul de Arta Cluj a propus publicului expozitia 'Henri Cartier-Bresson in Oltenia – 7 mai 1975. Fotografii de Victor Boldar'. Aceasta a prezentat intr-o suita de 50 de fotografii alb-negru vizita celebrului fotograf francez Henri Cartier-Bresson in Oltenia, calatorie facuta in mare parte alaturi de Martine Franck in anul 1975. De oportunitatea de a vizita gratuit Muzeul de Arta au beneficiat nu mai putin de 7 000 de persoane, marea majoritate a acestora – circa 80% dintre ei fiind studenti", se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Cluj.

Si Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca a putut fi vizitat gratuit. "Vizitatorii au avut la dispozitie in afara de expozitia permanenta si una temporara 'Pielea si Blana – materii prime pentru o varietate structurala, tipologica si decorativa', care a prezentat atat unelte utilizate la prelucrarea pieilor de animale, cat si produse ale activitatii tabacarilor, cojocarilor si cizmarilor transilvaneni. Publicul a fost unul variat, Sectia Pavilionara fiind vizitata de aproximativ 165 de clujeni, iar Parcul Etnografic "Romulus Vuia" a inregistrat nu mai putin de 650 de vizitatori, marea majoritate a acestora fiind elevi si studenti", se mai arata in documentul citat.

Muzeul "Octavian Goga" din Ciucea a fost deschis pana la ora 23.00 si a putut fi vizitat gratuit. Per total, 108 persoane, majoritatea elevii de la scolile generale locale, precum si cei din judetul Bihor, au trecut pragul muzeului.

Comentarii Facebook