Miercuri 24 Aprilie

Moș Crăciun pe bicicletă revine la Cluj-Napoca și în 2013! Vezi traseul și cum poți să ajuți - VIDEO

 

Bicicliștii clujeni îl vor însoți pe Moș Crăciun și în acest an în campania ”CICLO-MOȘ” pentru a-i colinda pe cei mai cuminți copii. 

 

Eram cativa prieteni, pasionati de bicicleta si iubitori ai atmosferei de sarbatoare, care am pedalat, in ritmul fulgilor de nea, pe strazile Clujului costumati, atat noi cat si bicicletele noastre, in Mosi Craciuni, Reni si Craciunite, in ideea de a introduce spiritul Craciunului si a aduce cate un zambet ”fermecat”, greu de smuls in zilele noastre, pe chipurile oamenilor si mai ales a copiilor.  Am colindat, am impartit dulciuri si mici cadouri celor cu care am interactionat, valoarea simbolica a gestului fiind inimaginabila”, povestesc cei din echipa Clujul Pedaleaza.

 

Între timp, cu fiecare editie am crescut, datorita celor care s-au implicat in proiect, a voluntarilor și a partenerilor ”care ne-au ajutat sa transformam acest eveniment intr-o initiativa de ajutorare a copiilor cu abilitati speciale, a copiilor orfani, sau a celor proveniti din familii prea sarace, care nu reusesc sa aduca zambetul pe buzele acestor copii, nici macar in perioada sfanta a Craciunului.


Sfarsitul anului aduce, de obicei, in sufletele noastre iubire, bucurie, magie divina, si generozitate.  Astfel, macar acum, cand toti copii primesc cadouri de Craciun, sa fim mai buni, mai darnici si solidari in initiativa de a lumina suflete inocente, oricum prea apasate de conditia umana in care se afla”.

 

Cei care vor să fie alături de acest proiect se pot costuma și pregăti câte un cadou ”ambalat festiv (in punga cadou sau cutie cadou) cu obiecte neperisabile (rechizite, jucarii, carti, poate chiar si anumite dulciuri)  pe care sa le putem oferi unui copil care va avea astfel sarbatori mai fericite. Restul este o poveste la care fiecare din noi mai putem adauga cate o pagina memorabila”.

 

Întâlnirea va fi duminica 8 decembrie 2013, la ora 17:00, în Piața Unirii, iar participanții trebuie să fie îmbracați în Mos Craciun sau alte personaje din Laponia.

 

Traseul este: B-dul. Erolilor - P-ta. Avram Iancu - c-lea. Dorobantilor (vizitarea liceelor pentru Deficienta de Vedere si Auz Cluj) - B-dul. 21 Decembrie 1989 - str. Cuza Voda - P-ta. Mihai Viteazu - str. Emil Racovita - str. Gruia (vizitarea Scolii Gimnaziale Speciale pentru Deficienta de Auz Kozmutza Florea) - str. Rahova - Str. Rosetti - str. Eremia Grigorescu - str. Donath - b-dul. 1 Decembrie 1918 - c-lea. Floresti Sosire: Centrul Comercial Polus Center

 

Grupul de Moși va merge să îi colinde pe copii de la Liceul pentru Deficienta de Vedere si Auz și Școala speciala pentru deficienţi de "Kozmutza Flora”.


Comentarii Facebook