Mortul nimanui. Un barbat decedat acum 8 luni este tinut la IML Cluj si nimeni nu vrea sa il inmormanteze

 

Un barbat care a murit in 21 august 2009 in satul Cara, comuna Cojocna, este tinut la IML Cluj de 8 luni si nu este inmormantat deoarece primarul din comuna refuza sa plateasca din bugetul local serviciile funerare.

Alexandru Papp nu are apartinatori si toate cheltuielile ar trebui sa fie suportate de primarie. Sorin Ranga, edilul din Cojocna, nu aproba, insa, plata inmormantarii din bani publici, deoarece decedatul avea buletinul eliberat de primaria din comuna Apahida si locuia numai cu flotant in satul Cara, comuna Cojocna.

Primarul din Apahida, Ionel Farcas, sustine ca ar plati el inmormantarea, dar Alexandru Papp avea flotant in comuna vecina si ar trebui ca primaria de acolo sa suporte toate cheltuielile.

Directorul IML Cluj, Marius Vartic, a declarat ca omul a murit anul trecut si a fost adus la IML Cluj pentru efectuarea autopsiei. Cauza decesului a fost asfixie mecanica cu bol alimentar. Reprezentantii IML Cluj au declarat ca sunt de acord sa plateasca din bugetul institutiei cheltuielile de transport, dar ca inmormantarea trebuie platita de primarie, deoarece este vorba de un caz social.

Comentarii Facebook