Moment ISTORIC! Cluj-Napoca va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2015. Succesul, sărbătorit în Piața Unirii - FOTO

 

Certificatul care atestă faptul că orașul Cluj-Napoca va fi Capitală Europeană a Tineretului (CET) în 2015 a fost înmânat primarului Emil Boc, duminică seara, în Piața Unirii.

 

Desemnarea oficială a fost făcută în noaptea de sâmbătă spre duminică, la câteva minute după ora 0.00, la Maribor, în Slovenia.

 

Clujul va avea un buget de 5,5 milioane de euro pentru organizarea evenimentelor din cadrul proiectului Capitală Culturală a Tineretului 2015. 

 

Primarul Emil Boc a primit certificatul în cadrul unui eveniment special organizat de la ora 19.00, în Piața Unirii. Acolo au cântat trupele Grimus și Mandinga, iar clujenii au gustat din plin evenimentul, unic pentru oraș. La eveniment a participat și Radu Moisin, fostul primar al Clujului, cel care a semnat, în martie 2012, documentul prin care CLujului și-a depus candidatura la CET 2015.

 

Este o reușită a comunității noastre. O reușită a Clujului. Este în primul rând o recunoaștere a faptului că orașul nostru are o dimensiune europeană. Reprezintă pașaportul pentru anul 2021, când vom obține titlul de capitală culturală europeană. Anul 2015 va fi dedicat tineretului și evenimentele din acel an vor fi continuate și în anii următori. Pentru 2015 vom pregăti portofoliul actual de proiecte la care vor adăuga și altele, cu susținere locală, națională și europeană, pentru a arăta Europei să avem cu ce ne mândri, în materie de artă, multiculturalism, de studenți și de afaceri și valorile noastre pot fi modele de bune practici în Uniunea Europeană. Că suntem aici, la noi acasă, o mică Europă.

 

Avantajele vor fi următoarele. În primul rând vizibilitate foarte mare la nivel European. Un singur oraș va avea în 2015 statutul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. La Capitală Culturală Europeană sunt două orașe care au acest statut în Europa”, a declarat Emil Boc. 

 

Cluj-Napoca - Capitală Europeană a Tineretului 2015: Vom aduce 20% mai mulți turiști. Bugetul va fi de 5,5 milioane de euro

Comentarii Facebook