Modernizarea Căii Mănăștur fără amenajarea de benzi dedicate pentru transport e DEGEABA


Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a reluat promovarea proiectului de modernizare a de pe Calea Mănăștur, care va consta în lărgirea trotuarelor și amenajarea de piste.

Cele două benzi pe sens destinate mașinilor vor fi păstrate, iar viceprimarul Dan Tarcea a precizat la Radio Cluj că încă nu s-a luat o hotărâre finală dacă, pe fiecare sens, câte una dintre aceste benzi va fi dedicată transportului în comun.

Ne propunem să asigurăm pe strada Calea Mănăștur trotuare suficient de late pentru pietoni, piste pentru biciclete, urmând să păstrăm și cele două benzi pe sens pentru circulația mașinilor. Dacă vom crea sau nu o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun va face obiectul unei alte analize”, a spus Dan Tarcea.

Clujenii au comentat și au precizat că ”Dacă nu se creează bandă specială pentru transportul public pe ambele sensuri, e egal cu zero acest proiect…”. Benzile dedicate ar permite conectarea cu cele diin zona centrală și un trafic mult mai fluent al autobuzelor. 

Un alt clujean a spus că a întrebat același lucru și răspunsul a fost că: ”Nu s-a renuntat [la benzile pentru bus]. Dupa modernizare si in urma analizelor se pot transforma in benzi dedicate. Noutatea este ca vor aparea pistele pentru biciclete si se face o strapungere auto spre Sala Polivalenta”.

În legătură cu necesitatea lărgirii trotuarelor, deși sunt suficient de late, Dan Tarcea a spus că ”trotuarele de le Calea Manastur se vor largi doar acolo unde au dimensiunea sub 2,2 m (avem cateva zone), de asemenea in acele zone este nevoie de exproprieri pentru a putea face si piste pentru biciclete. Avem zone de trotuar unde latimea este mai mare de 6 m, in zonele respective trotuarul va fi micșorat cu dimensiunea pistei pentru biciclete”.

Comentarii Facebook