Mitropolia Clujului anunță o slujbă cu totul specială pentru credincioși. Sâmbătă sunt chemați la praznicul Bunei Vestiri


Cei 17 ani de existență a Mitropoliei Clujului se serbează sâmbătă, 25 martie 2023, la ora 9.30, cu o slujbă specială  în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. 

La data de 25 martie 2006, în sărbătoarea Bunei Vestiri s-a înființat Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Mitropolia transilvăneană a fost parte din viziunile comune ale lui Andrei Șaguna și Octavian Goga. 

Aniversarea de 17 ani de existență a Mitropoliei Clujului se serbează sâmbătă, 25 martie 2023, de praznicul Bunei Vestiri, începând cu ora 9.30. Evenimentul va fi marcat de prezența Mitropolitului Clujului, Maramureșului și Sălajului, Andrei Andreicuț, alături de alți șase ierarhi importanți din Mitropolia Clujului:  PS IUSTIN, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, PS NICODIM, Episcopul Severinului și Strehaiei, PS PETRONIU, Episcopul Sălajului, PS NESTOR, Episcopul Devei și Hunedoarei, PS BENEDICT BISTRIȚEANUL, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, și PS GHERONTIE HUNEDOREANUL, Arhiereu-vicar al Episcopul Devei și Hunedoarei, va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în prezenţa credincioşilor, a personalităţilor din lumea culturală şi academică, dar şi a reprezentanţilor autorităţilor civile şi militare din întreaga Mitropolie.

Ziua de 25 martie a devenit, prin actul providenţial al reînfiinţării Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, o sărbătoare pentru întreaga Transilvanie, ea marcând momentul întronizării primului Mitropolit, Bartolomeu Anania, iar după 5 ani a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Andrei. 

Sărbătoarea din acest an subliniază în mod simbolic și împlinirea a 100 de ani de când episcopul Nicolae Ivan, reîntemeietorul Eparhiei Clujului, punea piatra de temelie pentru Catedrala din inima orașului, dar și 90 de ani de la sfințirea acestui important monument de artă românească din centrul capitalei culturale și spirituale a Transilvaniei. 

Comentarii Facebook