Mircea Miclea, despre lipsa tabletelor în școli: ”Analfabetismul funcţional va exploda! Ceea ce va avea impact în economie”


Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, crede că analfabetismul funcţional va crește după ce elevii nu vor avea șansa de a studia online.

Din păcate, analfabetismul funcţional va exploda, dacă tu în toate satele din România iei copiii de acolo, căci ei sunt în primul rând expuşi analfabetismului funcţional. Luni de zile, când pericolul era extrem de mic, în apilie-mai, în Vâlcea, sau în Diolj, sau în Harghita erau câte 5-20 de cazuri, riscul era nesemnificativ. Şi nu s-a ţinut nici măcar o oră de şcoală. Riscul este nu numai de abandon şcolar, ci de analfabetism funcţional, asta pe cale de consecinţă, va avea impact în economie. N-o să mai avem meseriaşi capabili, medici capabili, ingineri capabili, din păcate. De aceea este atât de important să iei în serios educaţia şi să faci remediere. Eu sper ca măcar acum, Ministerul Educaţiei şi Guvernul vor înţelege că trebuie să propună un capitol bugetar explicit pentru învăţământul remedial, pentru că inevitabil anul acesta vor fi pierderi de învăţare”, a spus Miclea, la Mediafax.


Comentarii Facebook