Sambata 20 Iulie

Ministrul Sănătății îl acuză pe Alin Tișe că CJ Cluj a sabotat Spitalul Regional de Urgență Cluj - VIDEO


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, l-a acuzat la Cluj-Napoca pe Alin Tișe că instituția pe care o conduce, Consiliul Județean Cluj, a sabotat studiile care trebuiau realizate pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

Pintea a spus că din noiembrie 2018 există canale de comunicare cu cei de la Consiliul Județean Cluj, dar că până atunci primea e-mailuri în care i se spunea că CJ Cluj nu are voie să colaboreze cu Ministerul. ”Aceste studii de fezabilitate sunt gata, dar Iașiul are studiu de impact pe mediu, Clujul și Craiova nu a realizat aceste studii. Aș întreba Consiliul Județean Cluj cine sabotează. Eu sper că autoritățile locale vor grăbi studiile de mediu, pentru a depune proiectele de finanțare. Nu am vorbit despre dificultățile pe care le-am întâmpinat, dar la Iași, deși Primăria și Consiliul Județean sunt din partide diferite, lucrurile se mișcă. La Cluj, nu a fost așa. Am cerut să se mi se pună la dispoziție o dare de seamă cu câte emailuri s-au trimis Clujului, la câte s-a răspuns și la câte s-a răspuns și s-a spus că nu avem voie să colaborăm cu dvs. Inclusiv a fost asta. Scrie așa ceva în email primit în august - septembrie 2018”, a spus ministrul Sănătății. 

(Întrebare: Acest studiu de mediu cine îl face). Nu pot să vă spun acum care sunt pașii. Ministerul Sănătății solicită autorității locale de mediu. (Deci cei de la mediu au întîrziat) Cei de la Mediu nu au întîrziat foarte mult. Sunt foarte riguroși, foarte exacți. A fost o întârziere în studiul de fezabilitate. În a pune la dispozie datele. Vreau să vă spun că la începuturi am avut un protocol cu Consiliul Județean Cluj. Era vorba de transmiterea, completarea cu 1,4 hectare a terenului. Ulterior am făcut protocol cu Consiliul local Florești, pentru că nu știam ce să facem. (Pentru că nu primeați răspunsuri de la Consiliul Județean Cluj) Pentru că nu primeam răspunsuri. Pentru că se trimiteau emailuri, pentru că nu se răspundea sau că acum nu putem și pe privat că nu avem voie să vorbim cu voi”, a spus ministrul Sorina Pintea. 

Ministrul Sănătății a infirmat faptul că Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi tras pe linie moartă, dar a afirmat că termenul limită de depunere a cererilor de finanțare pentru aceste unități este luna aprilie 2019. Dacă studiile pentru spitalele din Cluj și Craiova nu vor fi terminate, atunci va fi depusă cererea numai pentru Spitalul Regional de Urgență Iași. 

Comentarii Facebook