Joi 21 Februarie

Ministrul Mediului la Cluj îi face iresponsabili pe cei de la Primărie și CJ Cluj pe tema gunoaielor

 

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a spus că autoritățile din Cluj-Napoca și cele județene sunt iresponsbile pe tema deșeurilor colectate de la populație. 

 

Ministrul a declarat că niciun depozit de deșeuri din Cluj nu respectă legislația în vigoare. ”Niciun depozit din judeţul Cluj nu este conform, sunt şase şi toate neconforme. Deşeurile din judeţul Cluj s-au plimbat prin toată ţara, la Alba, la Bihor, la Odorheiul Secuiesc, oriunde dar numai depozitarea lor într-un depozit conform nu s-a făcut. Sunt foarte întârziaţi cu punerea în aplicare Centrului de Deșeuri de la Pata Rât au avut bani din fonduri euopene pentru perioada 2007 – 2013, proiect care s-a fazat, nu s-a finalizat. Depozitul ar trebui să finalizat în 2020. Le voi face astăzi grafic de lucrări celor de la Consiliul Judeţean Cluj şi vom veni în fiecare lună, alţii au făcut absorbţii de sute de milioane de euro, acesta de ce nu se poate face? De ce să punem sănătatea populaţiei în pericol? De ce nu sunt în stare responsabilii de aici, începând de la Primăria Cluj-Napoca şi de la CJ Cluj? Este inadmisibil. Să vedem dacă plouă cum toate deşeurile sunt în stradă. Clujul are situaţia cea mai grea, cea mai urâtă şi nu ştiu ce judeţ o să îşi mai permită să primească deşeurile din judeţul Cluj”, a spus Gabriela Gavrilescu.

 

Ministrul a spus că situația de acum de la Pata Rât depășește cu mult situația de la Braşov și că deja Consiliul Județean Cluj a plătit și returnat 20 de milioane de euri pentru lipsă de management.

Comentarii Facebook