A început ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, la Cluj! Vezi care sunt cele mai importante acțiuni din județ



Luni a început cea de-a doua ediție din acest an a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, acțiune ce se desfășoară la nivel național, în perioada 2 - 6 octombrie, iar evenimentul implică organizarea unei suite de activități informativ-preventive, dedicate oamenilor, atât în spații publice, cât și întâlniri cu grupurile țintă.

Scopul demersului este acela de a sensibiliza un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni.

Pentru a atrage atenţia oamenilor asupra riscurilor, la nivel naţional se organizează SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII, în perioada 2-6 octombrie a.c.. Este a doua ediţie din acest an şi va atrage sute de mii de persoane, majoritatea elevi și profesori. Selectate în baza priorităţilor de acțiune ale Poliţiei Române pentru anul 2017, în judeţul Cluj vor avea loc activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă”, informează IPJ Cluj.

Astfel, la nivelul județului Cluj, luni, 2 octombrie, este ziua dedicată prevenirii delincvenței juvenile, iar activitățile se desfășoară cu elevi ai școlilor gimnaziale și liceale din judeţ.

Ziua a doua, marți, 3 octombrie, este destinată prevenirii victimizării minorilor, cu focalizarea mesajelor preventive pe prezentarea riscurilor la care se expun tinerii în mediul virtual.

A treia zi a săptămânii este dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, respectiv furturilor din locuință, tâlhăriilor și înșelăciunilor, infracțiuni cu impact deosebit mai ales în rândul seniorilor.

Urmează o zi dedicată prevenirii violenței în familie, menită să conștientizeze publicul larg asupra dimensiunii și a consecințelor de ordin legal, psihologic și societal ale fenomenului, precum și asupra modalităților de sprijin ale victimelor.

Manifestarea se încheie vineri, cu ziua siguranței rutiere. Cetățenii vor primi mesajele de prevenire a comiterii de accidente cu consecințe grave, transmise de Poliția Rutieră.

Comentarii Facebook