Ministrul Liviu Pop, la Cluj: O firmă din Italia vrea să cumpere Grupul Mechel România

 

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a anunțat că o firmă din Italia vrea să cumpere combinatele Mechel din România.

 

Liviu Pop a fost prezenta la Prefectura Cluj, unde a fost organizat un breafing de presă.

 

Grupul Mechel vrea să vândă cele cinci combinate din România cu 150 de milioane de dolari. Vânzarea care se va face va duce la continuarea activităţii, ei nu doresc să închidă cele cinci combinate din România. Din datele pe care le am, deja există o intenţie de cumpărare din partea unei firme din Italia care ar vrea să cumpere Grupul Mechel din România, dar sunt discuţii preliminare. Urmează ca ei să vină cu precizări din acest punct de vedere. Din discuţiile cu reprezentantul rus al Grupului Mechel România, vânzarea se face în direcţia menţinerii activităţii şi a profilului fără schimbare de destinaţie”, a spus Liviu Pop.

 

Rușii de la Mechel ar urma să se întâlnească cu investitorul italian în cursul săptămânii viitoare. 

 

Ruşii doresc conservarea tuturor activelor de acolo, în aşa fel încât, în momentul în care se face vânzarea, viitorul proprietar să decidă dacă vrea să continue activitatea cu utilajele de acolo sau nu”, a subliniat ministrul delegat pentru Dialog Social. 

Combinatul de la Câmpia Turzii a fost închis și 800 de oameni au fost disponibilizați.

Comentarii Facebook