Ministrul Educației, nesigur cu privire la închiderea școlilor odată cu incidența de 6 la mie: „Unii sunt speriați de mersul la școală, dar se duc la mall”


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este nesigur asupra deciziei de a închide școlile odată ce rata de infectare dintr-o localitate ajunge la pragul de 6 la mie. Acesta spune că țara nu este pregătită pentru cursuri online, iar dacă elevii nu merg la școală, merg în alte locuri, precum în mall.

Petiții primite la Minister pentru închiderea școlilor

Am primit la minister 183 de petiții - părinți, profesori - pentru trecerea școlii în online și 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise cu prezență fizică.

Nu vom decide în funcție de diferența asta, sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de șase la mie, sunt foarte speriați.

Îmi cer scuze...sunt speriați de mersul la școală, dar nu au nici un fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și după 6 la mie”, spunea ministrul marți seară, la digi24.

Păstrarea școlilor deschise este pentru binele copiilor. România nu e pregătită pentru ore online

De asemenea, Cîmpeanu susține că dacă elevii nu merg la școală, vor merge în alte locuri și mai puțin securizate din punct de vedere sanitar, cum sunt mall-urile. România nu este pregătită pentru școala online, după spusele ministrului.

Interesul copiilor este să nu se întrerupă școala. Riscul nu poate fi eliminat, riscul poate fi gestionat. Dacă oprim școlile, acei copii vor sta în alte locuri, pentru că au posibilitatea să meargă, sunt permise tot felul de activități, mult mai puțin securizate din perspectiva sanitară”, a spus ministrul Educației.

Creșele și grădinițele rămân deschise și după 6 la mie

După regulile de astăzi, dacă vineri se va depăși pragul de 6 la mia de locuitori, în București spre exemplu, unde azi (marți - n.r.) avem 5.57, în Cluj avem 5.59, deci marți sunt aproape de 6 la mie.

Ziua de referință este vineri. Dacă vineri se depășește 6 la mie, după regulile de acum, când vornim, se intră în online cu excepția școlilor speciale. Creșele și grădinițele rămân deschise”, a precizat Cîmpeanu.

În opinia acestuia, la noi nu există conținut digital, echipamente, conectivitate sau profesori pregătiți pentru lecții online.


Comentarii Facebook