Ministrul Daniel Funeriu i-a tras de urechi pe rectori la Cluj: Sa va curatati universitatile de spagari si plagiatori - VIDEO


Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, le-a cerut astazi rectorilor la deschiderea anului universitar de la USAMV Cluj sa isi faca curatenie in universitati, sa elimine spaga si nepotismul.

"Vreau sa adresez un indemn rectorilor: sa va curatati universitatile. Anul acesta scolar ne-a invatat ca in Romania se poate sa nu ne mai furam startul in viata. S-a recredibilizat un examen care in ultimii 20 de ani a fost decredibilizat datorita fraudelor. In acest an a fost un prim pas spre recredibilizrea invatamantului romanesc. Indemnul meu, stimati rectori, este sa curatati universitatile. Lasati profesorii sa ii pice pe studentii care nu indeplinesc standardele de trecere a examenlor. Stiu ca finantarea pe student nu incurajeaza universitatile sa faca o adevarata selectie a studentilor", a completat ministrul.

Daniel Funeriu le-a recomandat profesorilor sa ii pice pe studentii care "nu inteleg ca fac parte dintr-o comunitate de elita. Exmatriculati-i pe cei care sunt de exmatriculat, eliminati spaga pentru examen, pentru locurile din camine", a mai afirmat Daniel Funeriu.

Ministrul Educatiei sustine ca ar trebui eliminate taxele nejustificate si plagiatorii.

"Va indemn sa eliminati taxele nejustificate pentru studenti. Stimati rectori, dati-i afara pe plagiatori, nu exista un furt mai urat decat cel intelectual, un atentat la mintile fiecarui student, exmatriculati-i pe studentii care vand sau cumpara lucrari de licenta. Dati-i afara pe profesorii care le produc, ei nu fac parte si nu trebuie sa faca parte din comunitatea academica. Va rog, prin Charta universitara, sa eliminati nepotismul universitar. Nu pot accepta ca statul de functii al unei universitati sa semene cu un arbore genealogic. Universitatile bune nu accepta astfel de comportamente", a declarat ministrul Educatiei.

La deschiderea anului universitar de la USAMV au mai participat rectorul UTCN, Radu Munteanu, rectorul UMF, Constantin Ciuce, secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Catalin Baba, Florin Stamatian si viceprimarul Laszlo Attila.

Comentarii Facebook