Ministrul Culturii nu a fost interesat să cumpere Hotelul Continental. Care era prețul cerut?

 

Cumpărarea Hotelului Continental nu a reprezentat o prioritate nici pentru Ministrul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură, dar nici pentru Primăria Cluj-Napoca.

 

Ministerul Culturii ar fi putut achiziționa hotelul la prețul de 5 milioane de euro, prin exercitarea dreptului de preepțiune. ”Prin adresa noastră din 7/14.01.2013 răspundeam notificării făcute de firma dumneavoastră comunicându-vă că Ministerul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură Cluj nu își exercită dreptul de preempțiune la cumpărarea imobilului menționat mai sus. Prețul de vânzare la acel moment era de 5.500.000 de euro. 

 

Prin prezenta vă comunicăm că Ministerul Culturii, prin Direcția Județeană pentru Cultură Cluj, își menține răspunsul inițial de neexercitare a dreptului de preempțiune asupra imobilului cunoscut sub denumirea Hotel Continental, situat în Cluj-Napoca, str. Napoca, nr. 1, jud Cluj, și în situația în care prețul de vânzare al imobilului a scăzut la suma de 5.000.000 euro”, se arată într-o scrisoare trimisă de Direcția Județeană pentru Cultură Cluj către societatea profesională Expert Insolvență SRL.

 

Hotelul a fost cumpărat de firma omului de afaceri clujean Ioan Bene, care vrea să investească încă 7 milioane de euro în renovări.

 

Cum se va numi Hotelul Continental? Interviu cu Ioan Bene, cel care a cumpărat imobilul - EXCLUSIV

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook