Minerii de la Salina Ocna Dej fac grevă! Peste 100 de persoane s-au blocat în subteran VIDEO/ UPDATE Un miner a ajuns la spital


Minerii de la Salina Ocna Dej au intrat în grevă, iar încă de vineri dimineața, minerii din schimbul 1 au refuzat să revină la suprafață. Acestora li s-au alăturat apoi cei din schimburile 2 și 3, dar și muncitorii de la suprafață.

La ora 0.30, în Salină erau 113 mineri care refuza sa plece acasa si alte aproximativ 80 de persoane au intrerupt lucrul la suprafata.

Angajatii Salinei Ocna Dej sunt nemultumiti de faptul ca fondul de salarii pentru anul 2015 a scazut cu aproximativ 250 000 de lei fata de cel din anul 2014, cu toate ca in acest an productia a fost mai mare decat cea de anul trecut. Muncitorii cer sa vorbeasca cu directorul Societatii Nationale a Sarii, director care este insa de negasit, scrie dejeanul.ro.

Primarul Dejului, Costan Morar, s-a deplasat la fața locului pentru a discuta cu minerii, însă nici acesta nu a reușit să dea de responsabilii de la București.

Conducerea Salinei le-au oferit mâncare și apă persoanelor din subteran.

De asemenea, cozile camioanelor care așteaptă să fie încărcate cu sare au crescut considerabil, astfel că, vineri seara, zeci de camioane stateau pe strada Vaii, avand programare pentru a fi incarcate cu sare pentru drumuri.





 

 

----------------

 

UPDATE

 

Greva de la Salina Ocna Dej continuă și astăzi, iar mineri însă au rîmas în subteran. De asemenea unui miner i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția unui echipaj SMURD, care l-a transportat pe bărbat la unitatea medicală.

 

Autospeciale SMURD au fost prezente pe tot parcursul nopții la salină.

 

Comentarii Facebook