Marti 4 Octombrie

Doi militari din Turda au fost raniti intr-un poligon de tragere după ce a explodat un proiectil. VEZI cine sunt

Doi militari din Turda au fost răniţi, miercuri seară, într-un poligon de tragere din localitatea sibiană Cârţişoara, după explozia unui proiectil.

 

Cei doi militari fac parte din Batalionul 814 Tancuri Turda.

 

Ministerul Apărării precizează într-un comunicat de presă că incidentul a avut loc miercuri seară, în jurul orei 20.30, în timpul unui exerciţiu cu trageri de luptă în poligonul Cârtişoara din judeţul Sibiu.

 

Conform sursei citate, caporalii Octavian-Stelian Suciu şi Iuliu Szasz de la Batalionul 814 Tancuri din Turda au fost răniţi în urma exploziei unui proiectil reactiv ce a ricoşat în apropierea celor doi, care se aflau într-un adăpost pentru a opera câmpul de ţinte.

 

Alexandru Szasz este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu , iar Stelian Suciu a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind internat la Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş.

 

MApN mai precizează că o comisie de la Statul Major al Forţelor Terestre cercetează producerea incidentului, iar cazul a fost preluat de un procuror militar.

 

Militarul care a rămas internat la Spitalul Judeţean din Sibiu, Alexandru Szasz, în vârstă de 35 de ani, este în stare stabilă, urmând să fie evaluat de către neurochirurgi, care vor decide dacă se impune sau nu o intervenţie chirurgicală în cazul său.

 

Pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral cu impact occipital. Era conştient la momentul internării şi este stabil. El va fi evaluat de către specialiştii neurochirurgi, care vor decide măsurile ce vor fi aplicate în cazul său”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Toderiţă, citat de Mediafax.

 

Al doilea militar este în comă.

Comentarii Facebook