Milionarul Ștefan Berciu cere falimentul mega-cartierului Elenei Udrea, de lângă groapa de gunoi a Clujului


Milionarul Ștefan Berciu, patronul SDC Imobiliare solicită falimentul firmei Realtopfarma, dezvoltatorul Transilvania Smart City, societate controlată de Elena Udrea.

Berciu și Udrea sunt asociați în realizarea acestui cartier, situat lângă groapa de gunoi a Clujului, dar au intervenit probleme de ordin financiar și s-a ajuns la procese.

Pe rolul Tribunalului Ilfov a fost înregistrat un dosar în care patru companii cer falimentul Realtopfarma, dezvoltatorul Transilvania Smart City.

Companiile SDC Imobiliare din Cluj-Napoca, administrată de Ștefan Berciu, Apollo Junior, administrată de Mircea Nicolae Bumbu, Cesaco Invest, administrată de Ilie Ovidiu Cesan, și Truck Service SRL au deschis la Tribunalul Iflov dosarul Dosarul de insolvenţă nr.85/93/2023, în care Realtopfarma SA are calitatea de debitor.

Jumătate din Realtopfarma aparține lui Adrian Alexandrov, parternerul de viață al Elenei Udrea. Cealaltă jumătate se află în proprietatea soților Petrovan Mariana și Petrovan Gheorghe din Sighetul Marmației. Realtopfarma deține 90% din proiectul Transilvania Smart City. Ceilalți proprietari ai proiectului imobiliar sunt SC Chester SRL, SC Merlin Construcții SRL și SDC Imobiliare.

Cartierul promis este unul futurist, cu telegondole care să lege blocurile de Aeroportul Cluj și Iulius Mall. Nu mai vorbim despre un parc de 2 hectare, restaurant, centru Spa, sală Fitness, grădiniţă şi creșă (donate primariei), 1.200 locuri de parcare inteligente subterane.

Până acum s-a săpat și turnat o fundație, iar clienții care au achitat avansuri deja le cer înapoi. Dacă SDC Imobiliare a restituit avansurile, nu același lucru poate fi spus și despre Realtopfarma SA, care se pare că a cheltuit banii. 

Audieri DNA Cluj la firmele din cartierul smart al Elenei Udrea! Tatăl arhitectului șef din Cluj-Napoca lucrează în proiectul avizat chiar de fiul lui

Comentarii Facebook