Milionarul clujean Liviu Florian, IERTAT de judecători de 2 ani din pedeapsa din dosarul de mită de la Vama Halmeu

 

Clujeanul Liviu Florian a fost ”iertat” cu 2 ani din pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru mita si traficul de influență pe care l-a coordonat la Vama Halmeu. 

 

Curtea de Apel Oradea a redus pedepsele inculpatei Nicoleta Dobrescu de la patru ani și șase luni la trei ani și șase luni, a lui Liviu Florian, de la șapte ani de închisoare la cinci ani de închisoare. În cazul inculpatului Ion Savu s-a redus pedeapsa de la trei ani și nouă luni de închisoare la trei ani de închisoare, iar în cazul inculpaților Ioan Romeo Nițu și Dănuț Florin Feher de la câte patru ani și trei luni de închisoare la câte trei ani și șase luni de închisoare. 

 

Instanța a anulat și sentința ”instanței de fond și cu privire la confiscare, în sensul că s-a dispus confiscarea de la inculpații Liviu Florian și Ion Savu a sumei de câte 65.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data plății și de la inculpații Nicoleta Dobrescu, Ioan Romeo Nițu și Dănuț Florin Feher a sumei de câte 100.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR la data plății”. 

 

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 10 zile de la pronunțare.

 

Milionarul clujean, Liviu Florian, a fost condamnat în decembrie 2011 de Tribunalul Satu Mare la 7 ani de inchisoare in dosarul de mita si trafic de influenta de la Vama Halmeu.

 

Omul de afaceri Liviu Florian a incasat suma de 130.000 de euro pentru a intermedia numirea in functie a sefului Vamii Halmeu. Interceptarile telefonice facute de DNA Oradea arata ca in afacere erau implicate persoane influente din PDL.

 

Liviu Florian, condamnat la 7 ani in dosarul de mita de la Vama Halmeu. Spaga urma sa ajunga la PDL spun INTERCEPTARILE

Comentarii Facebook