Marti 4 Octombrie

Mii de țigarete și zeci de litri de alcool, confiscate de polițiști la Cluj FOTOPolițiștii clujeni au aplicat sancțiuni de peste 12.000 de lei, în urma unei acţiuni în trafic care a vizat verificarea condiţiilor de transport a produselor alimentare.

Totodată, a fost identificată o autoutilitară cu care se transportau ţigarete şi alcool pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Astfel, a fost dispusă confiscarea a 6.000 de ţigarete și a zeci de litri de alcool.

Poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Serviciul de Ordine Publică și Secţia 5 Poliţie Rurală Dej - împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitare Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor au acţionat, ieri, pe raza localităţii Cuzdrioara.

Conform IPJ Cluj, acţiunea a vizat verificarea condiţiilor de transport a produselor alimentare, a modului de respectare a regulilor sanitar-veterinare.

În cadrul acţiunii au fost verificate 62 de autovehicule, fiind aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 12.000 de lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, a Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, precum și a O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier. Astfel, au fost identificaţi transportatori de alimente și produse de origine animală care nu aveau autorizaţie sanitar-veterinară. De asemenea, au fost constatate condiţii de igienă improprii transportului produselor de origine animală.

Poliţiștii au dispus confiscarea a 6.000 de ţigarete și a 66 de litri de alcool, bunuri transportate fără documente de provenienţă.

Comentarii Facebook