Mii de bicicliști amendați de polițiști într-o singură zi! Care sunt cele mai des întâlnite infracțiuni



Polițiștii de la Rutieră au efectuat, săptămâna trecută, o serie de controale în trafic pentrua preveni accidentele în care sunt implicați bicicliștii.

La data de 24 mai a.c., sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, peste 2.000 de polițiști au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați bicicliști”, informează IGPR.

În urma acțiunii dedicate bicicliștilor, polițiștii au aplicat în total 6.817 sancțiuni contravenționale, atât conducătorilor auto, dar și bicicliștilor.

Astfel, 3.109 de sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, dintre care 2.067 de avertismente.

Cele mai frecvente abateri constatate au fost pentru circulația pe drumurile publice, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă (531) și pentru circulația pe drumurile publice a sub influența băuturilor alcoolice (168).

Pe timpul desfășurării acțiunilor, nu s-au produs accidente rutiere grave în urma cărora să rezulte pierderi de vieți omenești, pe fondul nerespectării normelor rutiere de către bicicliști.

Comentarii Facebook