Mihnea Blidariu, membrul trupei Luna Amara, la protestele din Piata Unirii: Nu mai vrem economisti la Cultura VIDEO


Mihnea Blidariu, membrul trupei clujene Luna Amara, este unul dintre cei mai activi protestatari din Piata Unirii. El a explicat la manifestatia de vineri seara ce isi doreste de la Romania.

"Am iesit in strada pentru doua motive: unul este Rosia Montana, exploatarea miniera de la Rosia Montana si proiectul care se doreste a se face acolo de catre firma canadiana Rosia Montana Gold Corporation. Sunt impotriva acestui proiect pentru ca fura aurul Romaniei si ne lasa fara una din cele mai importante resurse ale tari, pentru ca va distruge istoria nationala si patromoniu, va distruge mediul si vietile oamenilor de la Rosia Montana.

Al doilea motiv pentru care am iesit este reforma clasei politice in totalitatea ei. Atat cei care au fost, cat si cei care sunt. Intrebarea se pune cine sa vina in loc? Nu dorim sa vina altii in loc, poate sa vina stanga sau poate sa vina iarna, dar dorim competenta, dorim oameni care stiu ce trebuie sa faca. Nu mai dorim sa vedem ingineri la mediu, nu mai vrem sa vedem economisti la cultura si analfabeti la interne. Propun crearea unei legi a demiterii automate, astfel incat, daca un partid politic vine si promite ceva la alegeri, promite un proiect politic, i se da un an de zile sa indeplineasca acest proiect politic plus 2 luni de gratie, poate se intampla o calamitate si nu au timp. Daca dupa acest termen, acel partid politic nu isi indeplineste proiectul in mod automat si responsabil trebuie demis prin lege.

Parlamentarii sa aiba numai doua mandate si, de asemenea, o lege ca cei prinsi votand la doua maini in Parlament sa fie demisi automat. De asemenea, propun o lege prin care sa se interzica ordonantele de urgenta pe legile cadru si asumatea raspunderii guvernamentale", a spun la portavoce Mihnea, in Piata Unirii.

Manifestatiile se vor relua la Cluj-Napoca, sambata, de la ora 16.00.

 

Protest cu spatele la camerele televiziunilor in Piata Unirii FOTO si VIDEO

Comentarii Facebook