Mihai Rus, noul șef al Poliției Cluj, are Facultatea de Sport și una de Drept, la privat: ”A apus vremea ofițerilor cu Academie”


Noul șef al Poliției Cluj, comisarul șef de poliție Mihai Rus, a studiat la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar apoi a suplimentat cu cea de Drept, la privat. 

A apus vremea în care ofițerii din Poliție aveau absolvită Academia de Poliție”, spune un veteran al Poliției clujene. 

Ce Curriculum Vitae are comisarul șef de poliție Mihai RUS, împuternicit la conducerea IPJ Cluj (încă nu a dat un concurs pentru a ocupa această funcție). 

”Data naşterii: 13 aprilie 1980

Educaţie şi formare

2011 - 2014: Universitatea ,,Bogdan Vodă", Facultatea de Drept Cluj-Napoca, diplomă de licenţă –ştiinţe juridice, învăţământ superior de stat - ISCED 4;

2006 - 2007: Universitatea ,,Bogdan Vodă", Facultatea de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca, diplomă de master - Management în administraţie, instituţii de credit şi societăţi comerciale, învăţământ superior de stat - ISCED 5;

2000 - 2004: Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, diplomă de licenţă, învăţământ superior de stat - ISCED 4;

1994 - 1998: Liceul Teoretic "Alexandru Papiu llarian" Dej, diplomă de bacalaureat, învăţământ secundar de stat - ISCED 3.

Experienţa profesională

21 octombrie 2022 – prezent – împuternicit şef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj;

01 mai 2018 – 20 octombrie 2022:  şef al Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2013 - 2018: şef birou în cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2011 - 2013: ofiţer în cadrul Brigăzii Operaţiuni Speciale Cluj-Napoca;

2006 - 2011: ofiţer în cadrul D.G.P.I. (n.red. Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) este structura specializată cu atribuții în domeniul securității naționale, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne)

Limbi străine

Engleză”.

Mihai Rus este nepotul lui Ioan Rus, fostul ministru de Interne din timpul guvernării Năstase și lider al Grupului de la Cluj. Ioan Rus este considerat și acum un influent personaj local. 

descărcare.jpg

Șeful Grupării de Jandarmi Mobile Cluj a ajuns pe funcție tot cu studii la ”privat”, la fel ca și cel de la Poliția Cluj. Clițan e dublu licențiat

Comentarii Facebook