MIG -ul 21 Lancer, amplasat la intrare in Campia Turzii, a fost inaugurat FOTO


MIG -ul 21 Lancer, amplasat la intrare in Campia Turzii , a fost inaugurat, astazi, in prezenta conducerii Flotilei 71 Aeriana. Monumentul este dedicat eroilor aviatori, iar MIG -ul 21 Lancer a fost folosit de baza de la Campia Turzii.

Monumentul Eroilor Aviatori a fost dezvelit cu ocazia Zilei Fortelor Aeriene, de Sfantul Mare Proroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al aviatorilor. MIG -ul 21 Lancer a fost declasat si demilitarizat de la Baza 71 Aeriana Luna in anul 2001 si este inchinat eroilor aviatori ai unitatii care au pierit in ultimii 20 de ani.

"Flotila 71 Aeriana a dezvelit Monumentul Eroilor Aviatori pentru a cinsti memoria celor 6 eroi aviatori ai unitatii care si-au pierdut viata in misiuni incepand cu anul 1991. Este un monument inchinat escadrilei din ceruri. Monumentul este un avion militar de tip MIG 21 Lancer, avand indicativul 807, care a facut parte din flotila si a fost declasat si demilitarizat in anul 2001", a anuntat conducerea Bazei 71 Aeriana Luna.  

Monumentul a fost sfintit de un sobor de preoti, iar la eveniment au luat parte comandantul Flotilei 71 Aeriana, general de flotila aeriana Laurian Anastasof, primarul municipiului Campia Turzii, Ioan Vasinca, si piloti romani si americani, aflati in pregatire la Luna.

In cadrul Zilei Fortelor Aeriene, va avea loc si o demonstratie aeriana cu avioane MIG 21 Lancer, elicoptere Puma Socat, avioane americane A – 10 si avioane civile usoare. Spectacolul este cu intrare libera.

Comentarii Facebook