Mesajul unui chiriaș în Cluj a stârnit valuri de reacții: „Legat de partea financiară, suntem susținuți parțial de părinți”


Mesajul unui chiriaș publicat pe un grup de închiriere a stârnit valuri de reacții. Hotărât să-și găsesc chiria potrivită, chiriașul a specificat că banii nu sunt o problemă pentru că el este „susținut parțial de părinți”. Mesajul ridicol i-a înfuriat pe internauți, care zic că prețurile imobiliarelor în „orașul de 5 stele” sunt exagerate, iar asemenea mesaje doar stimulează proprietarii și agenții imobiliari să mai forțeze lucrurile cu prețuri nesimțite. 

„Idioții care îi fac pe proprietarii să zică: Lasă că găsesc eu pe unul care să-l ia!”, a precizat persoana care a publicat o parte din anunț.

perfect.jpeg

„Dacă din forțe proprii nu poți plăti chirie de 600 de euro atunci nu-ți amesteca părinții în figurile tale, lasă mai jos aerele de faraon că poți trăi și decent până ajungi să-ți permiți lux și opulență... Aici este strict vina părinților, să plătească dacă așa și-au învățat plozii”, a mai comentat cineva.

„E plin pe grupurile de închirieri de pe FB de specimene din astea care nu înțeleg cum funcționează relația dintre cerere și ofertă. Mai adaugă lăcomia agenților imobiliari și așa ajungi să găsești chirii de 700€ care nici măcar n-au bucătăria separată de living”, a fost o altă replică. 

Un agent imobiliar spune că miza sa a fost dintotdeauna să-i găsească unui proprietar chiriaș pe termen lung, iar problema este că odată cu venirea studenților în oraș „apar tot felul de agenți noi cu speranța îmbogățirii rapide”, care nu țin cont de realitatea pieței și îi duc de nas pe proprietari. 

„Dă-mi voie te rog sa intervin cu o idee, din perspectiva unui agent imobiliar. Businessul meu ca agent imobiliar se bazează, în cea mai mare parte, pe recomandări. Așadar, pentru mine de exemplu prezintă mai multă valoare "à la longue" să închiriez o proprietate la prețul de piață și să-i găsesc proprietarului un chiriaș care stă 1, 2 sau poate chiar și mai mulți ani, ca după aceea acel proprietar să revină la mine cu încredere când se eliberează apartamentul sau chiar să mă recomande cercului de prieteni/cunoștințe. 

Ce am mai observat că se întâmplă, mai ales în perioada în care sosesc studenții în oraș, apar tot felul de agenți noi cu speranța îmbogățirii rapide. Aceștia neavând experiență și necunoscând piața, profită de dinamica pieței în perioada respectivă și nu le explică proprietarilor faptul că e mai bine să ai o chirie constantă pe perioadă de 12-24 luni să zicem de 500 de euro, decât să închiriezi cu 600, după care se liniștește piața, chiriașul își dă seama că plătește prea mult, pleacă, stă apartamentul gol o lună/două după care se dă tot cu 500. 

Nu contest că ar putea să existe o așa zisă lăcomie, dar din experiența mea 80% din cazuri, proprietarii nu acceptă sau acceptă cu greu prețul pe care le recomand, tocmai pe motivul că: lasă că vine unul să-l ia și la banii ăștia”, a explicat un agent imobiliar pe o platformă de discuții. 

Comentarii Facebook