Chiriile scumpe din Cluj vin la pachet cu „facilități premium”: „Până acum am simțit caloriferele calde cam de 2 ori/zi, dorm cu 2 straturi de haine”


Un chiriaș care locuiește într-o garsonieră situată în zona semicentrală spune că este nevoit să îndure frigul și a răcit din cauza proastei încălziri a blocului în care locuiește. 

„Ce să fac dacă nu am încălzire în apartament? Locuiesc într-o garsonieră în Cluj, aproape de centru și până acum am simțit caloriferele calde cam de 2 ori/zi. În ambele cazuri au generat căldură nu mai mult decât 30 de minute.

I-am scris proprietarei, și am primit răspunsul "dar nu e de ajuns? în timpul zilei nu e așa frig". Efectiv m-am îmbolnăvit. Seara dorm cu 2 straturi de haine și 2 pături”, a reclamat chiriașul pe un grup de discuții.

Amintim că, centralele termice individuale de apartament sunt interzise în Cluj-Napoca, conform unei decizii adoptate în 18 ianuarie 2022, de către consilierii locali. Decizia îi va afecta pe toți clujenii care își vor cumpăra apartamente noi în blocurile cu mai mult de 6 apartamente, ce vor fi ridicate de constructori de acum încolo. Aceștia vor trebui să se asigure că imobilul are centrala de bloc sau dacă nu, să se racordeze la Termoficare. Lucruri care nu funcționează mereu la nivelul cuvenit. 

„Așa e în garsonierele cu încălzire pe bloc. Dacă stai și la etaj înalt, 9, cum stau eu, e și mai rău. Ăștia pe la et 2-3 ziceau că au 23 grade în casă. Eu mă încălzeam cu aeru condiționat băgat pe căldura, și rău de frig nu îs”, a mai punctat un chiriaș.

Comentarii Facebook