Mesajul rectorului UTCN, prof. dr, Vasile Țopa, la începerea anului universitar - VIDEO


Rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Țopa, le-a transmis noilor studenți ai universității să fie mândri de apartenența la această comunitate. 

Vreau să urez un sincer bun venit în comunitatea Universității Tehnice din Cluj-Napoca celor peste 6.300 de noi studenți înscriși la nivel de studii de licență, masterat și doctorat, care alături de cei aproximativ 13.000 de studenți din ani superiori formează această frumoasă și dinamică universitate. Drumul pe care porniți azi reprezintă drumul școlii de maturitate, drum la capătul căruia veți începe viața reală. De fapt de azi vă croiți viitorul.

Vă îndemn să fiți proactivi, să fiți implicați, consecvenți, răspunzători, conștienți pentru că rezultatul eforturilor voastre la studiile începute azi reprezintă temelia succesului de mâine. Acest drum, însă, nu-l porniți singuri. Alături de voi se află întreg corpul academic al școlii noastre, un corp academic responsabil. Fiecare generație aduce un suflu nou, o nouă dorință, o nouă speranță într-o lume care oricum își are dinamica ei extraordinară, ceea ce face și mai frumoasă această meserie”, a spus rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Țopa, în mesajul său.

Noii studenți, alături de cei din anii mai mari de la UTCN, fac parte dintr-o alianță europeană a universităților tehnice. 

Nu sunteți membrii doar ai comunității academice tehnice clujene, ci și a Universității Tehnologice Europene - European University of Technology. Această alianță reprezintă o construcție instituțională, transfrontalieră, care unește opt instituții de învățământ superior tehnic din întreaga Europă: Bulgaria, Cipru, Franța, Germania, Irlanda, Letonia, Spania și România, prin universitatea noastră. Aceste universități împărtășesc toate aceeași viziune comună. Think human first, pentru o tehnologie centrată pe om.

Rezultatele vizate de alianță pe termen lung la care veți fi actorii principali se vor concretiza prin opt campusuri, o universitate, o singură diplomă, programe de studii derulate în comun, mobilități, cadre didactice, studenți, card unic de acces la toate serviciile și facilitățile din cele opt campusuri și multe multe altele. Profitați din plin de această oportunitate pe care universitatea noastra are șansa să o ofere prin acest proiect european. Fiți mândri că aparțineți acestei frumoase universități tehnice din inima Transilvaniei, al cărui brand îl purtați și promovați. Doresc tuturor studenților noștri drum bun în această frumoasă și palpitantă călătorie spre performanță și consacrare. Mult succes întregului corp academic. Vivat, Crescat, Floreat UTCN”, a mai declarat rectorul Vasile Țopa.

Comentarii Facebook