Mesajul folkistilor clujeni, care vor canta in Piata Unirii: Daca politicienii ne fura protestul, stam acasa


Concertul folk din Piata Unirii de luni seara, de la ora 19.00, este initiativa miscarii artistilor din Cluj, fara a avea vreo legatura cu partidele politice.

"Ce vom face noi este o miscare a artistilor din Cluj, care vor sa arate ca sunt si alte forme de protest impotriva unor dementi care ne conduc, decat sa aruncam cu bolovani. Vrem sa aratam ca la Cluj exista atitudine si ca avem o mare sensibilitate fata de ceea ce tine de demnitatea noastra si sa existam ca artisti in Romania. De cativa ani artistii din Romania sunt tot mai marginalizati. Am discutat cu unii cu altii si cu Emeric Imre si am zis sa facem un protest cu muzica si flori. In cazul in care protestul este revendicat de PSD si PNL, noi nu mai mergem, pentru ca nu avem legatura cu ei. Sa vedem cum se modifica stirile si s-ar putea sa nu mai mergem, daca vedem ca lucrurile se politizeaza. E un avertisment si catre Crin si Ponta ca nu mergem sa schimbam hotii unora cu hotii altora. Ei incearca sa profite de valul acesta de nemultumire, dar nu ma incalzeste daca hotii sunt schimbati intre ei. I-as ruga pe cei de la PSD si TNL Cluj, care nu sunt baieti rai, sa nu se bage si sa nu isi aroge titlul de organizatori", a declarat Ducu Hotima, artist folk din Cluj.

Acesta a spus ca artistii se aliaza "unui curent general de protest fata de guvernanti. Intelegem ca alegerile comasate sunt de fapt o manipulare, ca Rosia Montana este o aberatie si o manipulare a unor corporatii internationale, ca averea se face din minte si nu din a scormoni in pamant dupa aur, ca saracii platesc criza. Pentru toate aceste motive si altele protestam si cerem o societate mai echitabila, cu sanse egale pentru toata lumea si cu speranta ca putem sa traim in tara asta cativa ani. Acum, oamenii de afaceri nu au solutii, daca nu esti in PDL nici femeie de serviciu nu te poti angaja, micile afaceri mor daca nu se da spaga".

Ducu Hotima a mai afirmat ca implicarea partidelor in aceste proteste este o prostie. "Partidele trebuie sa se reformeze si sa nu isi asume ce se intampla acum. Vor veni alegeri si ei vor propune, iar noi vom alege. Fratilor, reformati-va partidele! Nu putem vota aceiasi cretini, care au fost secretari de stat in perioada lui Nastase si acum vor sa fie deputati si senatori", a mai declarat Ducu Hotima.

La concertul folk de la ora 19.00 sunt anuntati artisti precum Emeric Imre, Razvan crivaci, Ionut Mangu, Magda Puskas, Ducu Hotima si formatia Luna Amara.

 

Nemultumirea artistilor a venit dupa ce reprezentantii PSD Cluj au anuntat duminica seara, la finalul protestelor, ca luni de la ora 19.00 va fi organizat si un concert de folk in Piata Unirii.

 

Luna Amara, canta diseara in Piata Unirii la protestul anti Traian Basescu




Comentarii Facebook