Mesaj ”In memoriam” pentru Mona Marian. Vezi unde îi pot aduce clujenii un ultim omagiu


Teatrul de păpuși Puck a transmis un mesaj de adio Monei Marian, regizor si director al Teatrului de Păpuși Puck în perioada 2005-2013, artist și profesor, prieten și apropiat al scenei teatrale românești.

Născută la 17 august 1961, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, București la clasa prof. Cătălina Buzoianu în 1987, în același an devenind regizoarea și mai târziu directoarea Teatrului Dramatic din Constanța, secția Teatru de Păpuși. „Ivan Turbincă”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Făt-Frumos din lacrimă” sunt o parte din spectacolele puse în scenă de talentata artistă. În 1996 debutează cu spectacolul „Regina mamă” pe scena Teatrului Național din Cluj, oraș căruia i-a închinat întreaga carieră şi unde a montat peste 50 de spectacole, aproape 4000 de reprezentaţii.

Din anul 2005 își începe activitatea ca director al Teatrului de Păpuși Puck, montând o serie de spectacole, printre care “Trilogia Gozzi”, “Cartea cu Apolodor”, “Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, “Cenuşăreasa” sunt doar câteva dintre creaţiile pe care publicul clujean le-a îndrăgit. A fost directorul Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete Puck timp de 8 ani de zile.

S-a întregit ca regizor și prin activitatea didactică, fiind din 1996 lector universitar la Catedra de Teatru din cadrul Facultăţii de Teatru şi Televiziune, Universitatea "Babeş-Bolyai". În 2008 primeşte titlul de Doctor în Arta Teatrală cu lucrarea «Commedia dell’Arte şi ecourile sale în modernitate », Facultatea de Teatru, Tg- Mures.

În aceste momente dureroase, suntem alături de familie căreia îi prezentăm sincere condoleanţe”, transmit reprezentanții teatrului Puck.

Clujenii care doresc să îi aducă un ultim omagiu, trupul neînsufleţit va fi depus în foaierul Teatrului Național Cluj, joi 19 septembrie, orele 10:00-12:00 şi ceremonia de înmormântare va avea loc la Cimitirul Central, ora 13:00.

Comentarii Facebook