Merită să angajezi un designer de interior în Cluj Napoca? Care sunt costurile și ce presupune aceasta?


Piața imobiliară din Cluj Napoca, alături de cea a capitalei, este fără doar și poate cea mai dinamică din țară. Mii de oameni care își amenajează și renovează apartamentele se confruntă cu dilema cooptării unui designer interior versus posibilitatea de a-și amenaja singuri locuințele.

Răspunsul la această dilemă nu este unul simplu, probabil cel mai apropiat de realitate răspuns este ¨depinde¨. Depinde de profesionalismul și creativitatea designerului, de disponibilitatea sa de a lucra împreună cu clientul și a se adapta cerințelor acestuia, de a se încadra în bugetul stabilit de client și desigur de atenția acordată rezultatului final.

0062.png

Cost VS Optimizarea locuinței

De cele mai multe ori, argumentul contra unei astfel de decizii este cel financiar, pentru că, evident, un designer profesionist implică un cost suplimentar. Problema cu această abordare este că atunci când alegi să faci singur un proiect, e posibil, datorită lipsei de experiență, să achiziționezi articole care arată bine în magazin, într-o anumită amenajare, dar nu neapărat în amenajarea casei tale. Un designer de interior te poate îndruma în direcția corectă, astfel încât întreg spațiul, la final, să fie în aceeași direcție și clientul să beneficieze de un design unitar, modern. 

Cheltuiala „în plus” plătită la un designer profesionist se va recupera din lipsa de greșeli și din economia făcută la achizițiile produselor, pe care designerul o are prin înțelegeri cu furnizorii cu care lucrează. Mai mult, o eventuală reamenajare ulterioară a spațiului realizat fără aportul unui designer, din diverse motive (rezultatul nu este unul unitar, nu există o eficiență a spațiului util, dispunerea corpurilor nu este una optimă etc.) va costa mult mai mult decât prețul aferent contractării unui designer, care ar realiza proiectul locuinței într-un mod mult mai profesionist, din prima.

0049.png

Argumentele profesioniștilor - Procesul de Design & Costuri

Pentru ca să înțelegem mai bine atuurile pe care le poate aduce un astfel de specialist, precum și procesul de design și costurile aferente, am inițiat un dialog cu Walter Sacco, designer și proprietarul firmei de consultanță și design interior Sacco Design, din Cluj Napoca:

Toate amenajările pornesc de la o primă întâlnire, în care ne cunoaștem, în care beneficiarul înțelege rolul designerului, modalitatea de lucru și etapele proiectului. Noi urmărim întotdeauna care sunt așteptările/nevoile și dorințele clientului. Această discuție este foarte importantă pentru a stabili metoda de abordare și realizare a proiectului și în consecință pentru rezultatul final.

Un proiect poate să dureze în general între 1 lună și 3 luni, depinde de complexitatea serviciilor solicitate și de stadiul la care sa afla lucrarea. Ca și cost, tarifele variază între 25 și 50 euro/mp.

Noi ne diferențiem în principal prin calitatea amenajărilor la care lucrăm. Oricine parcurge portofoliul nostru, își dă seama că nu lucrăm cu jumătăți de măsură. Designurile pe care le propunem, atunci cand sunt respectate de client, sunt întotdeauna spectaculoase și, imi permit sa spun, „timeless”. 

Prin calitate ne referim și la calitatea efectivă a produselor și mobilierului, a materialelor pe care le includem în amenajări, care întotdeauna vin de la distribuitori sau producători verificați, care pun și ei accentul pe profesionalism și pe produse care să țină o viață.

sacco`.jpg

Sacco Design este o firmă de proiectare și consultanță specializată în proiecte premium, ce lucrează cu furnizori de top din Italia. Showroom-ul lor din Cluj-Napoca îl puteți găsi la adresa Strada Someșului, nr. 48. Recomandăm să le treceți pragul pentru o discuție și astfel să asigurați calitatea și estetică pe termen lung a amenajării dumneavoastră.

Comentarii Facebook