Medicul Radu Zamfir a venit la Cluj cu un avion de linie pentru a preleva un ficat

 

O echipă de medici de la Institutul Fundeni, împreună cu doctorul Radu Zamfir, a prelevat, vineri seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, ficatul unui pacient de 50 de ani.

 

Alți medici au prelevat rinichii şi corneea.

 

Prelevăm un ficat, intervenţia va dura circa o oră, după care ne întoarcem la Bucureşti cu următoarea cursă de linie. Nu ştiu nimic despre pacientul care va primi ficatul”, a spus Zamfir.

 

Coordonatorul regional de transplant Dan Luscalov, din cadrul Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR) Cluj, a declarat că familia a fost de acord cu prelevarea organelor. 

 

”Mai multe echipe de medici vor preleva diverse organe de la un bărbat de 50 de ani din Cluj-Napoca, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, iar familia a fost de acord cu donarea. Rinichii sunt prelevaţi de o echipă de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, ficatul de o echipă de la Institutul Fundeni, o echipă de la Spitalul Colentina va face o prelevare de os-tendon, iar o altă echipă de la Cluj va preleva corneea”, a spus Luscalov.

 

Rinichii vor fi transplantați uor pacienți la ICUTR Cluj.

Comentarii Facebook