Medicul Radu Căpâlneanu, de la Institutul Inimii Cluj, găsit incompatibil de ANI. Lucra și la stat și la două firme private

 

Medicul Radu Căpâlneanu, șeful Secției de Terapie Intensivă de la Institutul Inimii Cluj, a fost găsit incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). 

 

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui CĂPÂLNEANU RADU, Șeful Secției de Terapie Intensivă Coronariană și Cardiologie Intervențională din cadrul Institutului Inimii „Nicolae Stăncioiu” Cluj-Napoca, Clinica de Cardiologie, și Director medical al institutului, întrucât, începând cu data de 22 octombrie 2007, exercită, simutan cu aceste funcții, și funcția de administrator la două societăți comerciale”, se arată într-un comunicat ANI.

 

Potrivit Agenției, medicul Radu Căpâlneanu ar fi încălcat legea pentru că ”funcția de director medical, respectiv șef de secție este incompatibilă cu […] exercitarea oricărei activități sau oricărei alte funcții de manager, inclusiv cele neremunerate.

 

CĂPÂLNEANU RADU a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. CĂPÂLNEANU RADU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”.

 

În cazul în care decizia va rămâne definitivă, medicul Radu Căpâlneanu nu va mai putea ocupa vreo funcție publică pe o perioadă de 3 ani. ”Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, mai precizează ANI.

 

Medicul Radu Căpâlneanu a declarat că va ataca în instanță decizia ANI, pe care o consideră nefondată.

Comentarii Facebook