Medicul demisionar de la Spitalul Clinic Județean Cluj este susținut de colegi: S-a pierdut un om valoros - FOTO


Profesorul Bran Simion, șeful Secției Chirugie cranio-maxilo facială din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj, a redactat o scrisoare de susținere a chirurgului Lucian Fodor, care a demisionat din cauza presiunilor din cadrul aceluiași spital.

Vreau sa îmi exprim îngrijorarea față de depunerea demisiei a întregii echipe din compartimentul de chirurgie plastică și a reputatului chirurg plastician dr. Fodor Lucian și mai ales asupra factorilor care au dus la înaintarea acestei demisii! 

Vreau sa cred ca actuala conducere a SCJU înțelege ce reprezintă pierderea acestei echipe și a unui astfel de medic chirurg plasat între cei mai renumiți chirurgi cu aceasta specialitate de pe întreg mapamondul (numărul intervențiilor, dificultatea lor, rezultatele excelente, disponibilitatea deosebită, prezentarea necondiționată în multe blocuri operatorii ale altor secții clinice, secția clinică de chirurgie maxilo-faciala beneficiind de foarte multe ori de  valorosul său aport, publicații care au determinat un indice Hirsch de 18).

Vreau să semnalez pe aceasta cale că factorii care au determinat acest medic și întreaga sa echipă sa își depună demisia în bloc își au rădăcinile în alte timpuri, pe care noi toți le dorim trecute (presiune la locul de muncă - adrese de genul urmăriri activității domniei sale am primit chiar și la secția pe care o conduc, presiune asupra programului operator, presiune în mass-media, privarea de medici rezidenti, trecerea compartimentului de chirurgie plastică (și ortopedie) la secția Clinică Chirurgie Generala 1, fără aprobarea Consiliului de Administrație al Spitalului, chemarea în Comisia de Disciplină etc.)

Ca urmare a celor semnalate vă solicit respectuos o convocare a consiliului medical al SCJU Cluj-Napoca, care pe lângă subiectul semnalat să cuprindă pe ordinea de zi și pregătirea secțiilor SCJU pentru valul 5 al epidemiei Sars-Cov2.

Cu îngrijorare și speranța unui an mai bun,

Prof. Dr. Bran Simion”, a semnalat acesta.

Scrisoarea mai este susținută de chirurgul Silviu Albu, din cadrul Spitalului CFR Cluj. 

Eu îl sprijin pe Dr Fodor fiindcă este un vârf profesional și este un păcat că sectorul public este din nou văduvit de profesioniști. După părerea mea medicina publică trebuie serios sprijinită, dar probabil eu ”sunt o babă comunistă”. Trebuie salarizare în funcție de performanță, așa cum este în Germania, în sectorul public”, a spus Silviu Albu.

Mesajul de susținere a fost semnat și de conf. dr. Magdalena Chirilă, medicul șef al Secției Clinice O.R.L. din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. 

Comentarii Facebook