Medicii de la UPU Copii Cluj au învinețit un copil de 3 săptămâni. Intervenția era BANALĂ

 

Medicii de la UPU Cluj sunt acuzați de o mămică de lipsă de empatie. Femeia s-a dus cu micuțul cu febrp mare la UPU Copii, dar medicii s-au chinuit 30 de minute pentru a-i pune o branulă.

 

Aseara o parte din sufletul meu a ramas la UPU. Poate si-l regăsesc și cei care muncesc acolo.

 

Ora 23. Bebe M. are febră, așa că alergăm spre urgențe. Ajungem aici, ne iau destul de repede fiind vorba de un copil atât de mic. Vrem să intrăm, ni se spune că are voie doar un aparținător, pentru că e mic spațiul. Înghițim în sec, intru. Nu e chiar atât de mic spațiul, dar trecem peste. Trei doamne mă întreabă toate aceleași lucruri, le răspund printre plânsetele copilului. Îmi spun să dezbrac copilul, îmi tremură mâinile așa că aproape mă împinge spunandu-mi că face ea. Mi se spune că trebuie prelevat sânge și e nevoie de branulă. Eu trebuie să completez un document, timp în care ei fac acest lucru.

 

30 de minute in care 3 adulți țin un copil nemișcat, copil de 3 săptămâni lângă care mama nu poate sta pentru ca il distrage.

 

Cred ca nimeni nu merge cu drag la Urgente. Nici macar angajatii... si asta e trist, pentru ca e jobul lor. Nici macar ca parinte care mergi cu piticul de 3 săptămâni in miez de noapte nu e fain. Si sigur nu e fain nici cand medicii nu lasa mamica sa stea langa bebe cand i se pune branula, pentru ca... "il distrage". Serios?!?!?! Si nu asta ar trebui sa faca?? Nope. Se pare ca soluția este sa-l traga de manute pana ii provoaca vanatai. Nu am sa ma pronunt cu privire la profesionalismul celor ce au reusit sa puna in 30 de minute o branula dupa muuuuulte incercari... incercari observate dupa multitudinea de intepaturi. A fost suficient sa vedem reactia medicilor si asistentilor de la pedi2. Dar s-au pronuntat altii... am inteles ca sunt petitii cu privire la "specialistii" de la UPU pediatrie - fara rezultat se pare. Sa mai spun ca medicul de aseara s-a simtit deranjat cand sotia a intrebat ce inseamna termenii pe care ii transmitea asistentelor. Si i-au trebuit cateva minute sa se adune si sa-si aduca aminte ca si noi trebuie sa stim starea copilului.

 

Domnilor doctori, unde va e empatia?

 

Inițial vroiam sa va trimit sa operati la cartofi... dar credeti-ma dragi medici de la UPU Pedi... stiu florari care se poarta mai frumos cu florile lor, agricultori care respecta fiecare planta ce o au in grija si nu mai zic de medici veterinari care traiesc actul medical. Mie mi-ar fi rușine in locul vostru. Si da, inteleg ca sunteti putini, ca sunteti platiti rau... dar asta nu trebuie sa schimbe calitatea prestatiei voastre. Eu lucrez cam cu 150 de beneficiari din care platesc cam 14... credeti ca le zambesc altfel? Sau sunt nepoliticos cu ei? Si nu cred ca e ceva deosebit. Cred ca asta e normalitatea. Eu am ales sa fac asta. E drept... eu doar tin lesa unui caine, nu am scolile voastre.... dar tind sa cred ca respectul fata de cei de langa tine nu acolo la scoala aia se invata... si vreau sa cred ca nici nu se pierde acolo, pentru ca am cunoscut si medici modesti si cu bun simt”, a relatat George Mosoia, tatăl copilului.

Comentarii Facebook