Cluj: Copil cu o durere cruntă de dinți, UMILIT pe la spitalele clujene de stat. Tatăl: ”M-au amenințat cu paza, dacă nu plec! Mai să mă aresteze!”


Un părinte a trecut printr-o experiență de coșmar cu băiatul lui de 11 ani, care avea o durere cruntă de măsele. La clinicile de stat bătea vântul, pentru că, în weekend, urgențele se preiau numai după ora 20.00 (n.red. situație absurdă). Dacă au o criză dentară înainte de această oră, nu este niciun medic. 

Copilul meu, vineri seara, de la 20.00, a avut o durere incredibilă de măsea. I-am dat ceva calmant, dar tot nu i-a trecut, ci s-a accentuat. Sâmbătă dimineața, la 8.00, ne-am urcat în mașină de acasă, din Panticeu, și l-am dus la Cluj-Napoca, la spitalele de stat.

M-am dus pe Clinicilor, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, unde domnul portar mi-a spus că numai de la ora 20.00 există un dentist, dar să mă duc pe strada Pavlov la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială.

M-am dus pe strada Pavlov, iar o doamnă rezident l-a consultat și a spus că nu poate interveni, pentru că nu au aparatura necesară. M-a notat într-un registru și a spus să revin după ora 20.00.

În plus, m-a trimis la UPU Copii, pe strada Moților, unde a urmat altă batjocură. Am intrat și am spus care e situația. Era acolo o doamnă cu o vestă roz, fără halat sau ecuson. I-am spus ”Nu vă supărați, uitați ce problemă are copilul. Unde să mă duc?”. ”Domnule nu avem dentist. Mergeți unde vreți!”, mi-a răspuns doamna, fără compasiune.

Ba mai mult m-a amenințat că va chema paza, pentru că vorbesc tare, dar i-am spus că vorbesc așa pentru că sunt disperat. Degeaba! Am ieșit afară și m-a abordat o femeie care vindea cosmetice. Deci pe aceasta nu o reclamă la pază, dar pe un tată disperat îl reclamă? Să mă și aresteze!

Asta era la ora 11. De acolo am plecat la Facultatea de Stomatologie, dar nu era nimeni. Sat fără câini!”, ne-a relatat Marcel Ș.

Acesta a vrut să sune la 112 pentru a reclama cazul, dar s-a resemnat și a ajuns la un privat. 

Am ajuns la concluzia că în Cluj-Napoca, oraș de cinci stele, în weekend, nu poate nimeni să îi omoare copilului un nerv ca să îi ia durerea. Astea sunt servicii medicale domnul Emil Boc, domnul Alin Tișe?

N-am avut ce face și m-am dus la un privat, unde am plătit suma de 300 de lei. 

Voi face o adresă la toate instituțiile, inclusiv la Corpul de control al premierului să îmi comunice unde și la ce spital trebuie să mă duc să caut un dentist în weekend, dacă există o urgență dentară”, a mai adăugat Marcel Ș.

Tatăl va face și plângere la parchet pentru neglijență în serviciu.

Foto: Clinica Maxilo-Faciale, de pe strada Strada Cardinal Iuliu Hossu (fostă Pavlov)

Comentarii Facebook