Mașină furată din Italia, cumpărată fără probleme de un avocat clujean

 

Un cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca deține un autoturism furat din Italia. 

 

Autoturismul a fost declarat furat în Italia, înmatriculat în Bulgaria și cerut de autoritățile italiene, apoi ajuns în București și cumpărat de un cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca.

 

Autoturismul la care faceți referire se află în proprietatea unui cabinet individual de avocatură din Cluj-Napoca, fiind achiziționat, în baza unui contract de vânzare-cumpărare, din anul 2014.

 

Acesta era înmatriculat în România și a fost cumpărat de la o persoană fizică din Ilfov, prin intermediul unui site de profil.

 

Conform prevederilor legale în vigoare, s-a realizat identificarea autovehiculului în cadrul stației R.A.R., nefiind constatate alerte în legătură cu acesta. De asemenea, la momentul transcrierii pe noul proprietar, autovehiculul nu a generat alerte în sistem.

 

După achiziționare, autoritățile italiene au introdus alertă de căutare privind autovehiculul. Acesta ar fi fost cumpărat în leasing de către un cetățean italian care nu ar fi achitat ratele și nici nu l-ar fi restituit proprietarului.

 

În baza semnalării, la nivelul Serviciului de Investigații Criminale a fost înregistrat un dosar penal în anul 2015.

 

Cumpărătorul a depus la dosar toate documentele privind achiziționarea acestui autovehicul, acesta având calitatea de martor în dosar.

 

În continuare se realizează activități de căutare a persoanei care a introdus autoturismul pe teritoriul României și luarea măsurilor legale”, se arată în răspunsul formulat de IPJ Cluj.

Comentarii Facebook