Luni 25 Octombrie

Mașină furată din fața unui hotel clujean. S-au tras focuri de armă și a fost o urmărire cu mașinile de poliție


Un bărbat a furat un autoturism, azi noapte, din fața unui hotel clujean și a fost umărit de poliție și prins la Bonțida. 

În jurul orei 2.00 noaptea, un bărbat ar fi sustras o autoutilitară din fața unui hotel din Cluj-Napoca și s-a dat alarma în rândul tuturor patrulelor de poliție din județul Cluj și a început urmărirea, scrie Gherla Info.

Mașina a fost dată în urmărire și s-au făcut baraje ale poliției pe drumul spre Gherla. Șoferul a trecut prin barajele formate din mașinile de poliție și s-au tras focuri.

În Bonțida, fugarul a abandonat mașina, dar a fost prins în scurt timp.

Acesta ar avea 20 de ani și este din Cluj-Napoca. În plus, ar fi fost băut și nu avea permis de conducere. Șoferul a fost reținut și va fi prezentat în fața instanței cu propunere de arestare.

Cel care a furat mașina este un recidivist, anunță Poliția Cluj.

La data de 27 iunie a.c., în jurul orei 02.15, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre furtul unei autoutilitare, din parcarea unui hotel, din municipiul Cluj-Napoca. 

Autoutilitara a fost dată în atenția patrulelor din întreg județul, formându-se filtre rutiere pe raza întregului județ.

La scurt timp, aceasta a fost identificată în municipiul Cluj-Napoca de către un echipaj din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi. 

Polițiștii au procedat la efectuarea unui semnal de oprire însă, conducătorul auto și-a continuat deplasarea, motiv pentru care, polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, împreună cu echipaje de poliție rutieră și de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca și Poliției municipiul Gherla și a Serviciului Rutier. 

În timpul urmăririi, atât polițiștii cât și jandarmii din cadrul Grupării Mobile Cluj-Napoca au tras mai multe focuri de armă, de avertisment și asupra autovehiculului, fără a rezulta rănirea vreunei persoane. 

Autoutilitara a fost urmărită aproximativ 25 de km, până în localitatea Bonțida, unde conducătorul a abandonat-o și s-a ascuns într-o locuința din apropiere, unde a fost identificat de către polițiști la scurt timp. 

În urma verificărilor, s-a stabilit ca este un tânăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. 

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de peste 0.85 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Totodată, polițiștii au constatat că, acesta nu poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook