Mărturia INCREDIBILĂ a cuțitarului din Târgul de mașini din Florești, acuzat că a tăiat patru persoane

 

Elisei Lăcătuș, persoana arestată pentru 30 de zile sub acuzația de tentativă de omor, a dat o declarație care contrazice tot ce s-a spus în cazul altercației din Piața auto dintre Florești și Gilău.

 

Patru persoane au fost înjunghiate, iar a cincea s-a ales numai cu hainele tăiate. 

 

Așa cum am arătat și anterior, eu am recunoscut doar fapta pe care am săvârșit-o, respectiv că l-am lovit pe Rostaș Alexandru junior, zis ”Giolgău”, cu o brișcă pe care o aveam în mașină pentru a răzui foliile de pe geamuri, în coapsă. Susțin că l-am lovit în autoapărare pentru că aparținătorii lui Țambric (Rostaș Alexandru senior), în număr de 10 - 15, au tăbărât pe mine și pe fratele meu, agresându-ne. Conflictul a debutat când eu și fratele meu, Muncaciu Sava Dafinel, am trecut pe rândul unde era expusă spre vânzare mașina lui Țambric, iar acesta a început să ne adreseze injurii. Conflictul dintre familiile noastre durează de 10 - 12 ani. Toți ceilalți membri ai familiei erau prin preajmă și s-au strâns în jurul nostru în aproximativ 30 de secunde. Au început să ne atace cu pumnii și picioarele și cu pietre. Cred că am văzut la Țambric și un cuțit. Damir Daniel Samuel era în grupul lor (n.red. persoana rănită cel mai grav și care a fost operată). Ei erau 10 - 15, noi eram 2. La un moment dat eu am scos brișca și le-am făcut semn să înceteze să mai înainteze, însă ei au continuat să vină spre noi. În principal ne-am apărat împingându-i, iar eu l-am lovit pe Giolgău în partea laterală cu acea brișcă. Giolgău a fost primul care a continuat să înainteze, după ce i-am atenționat că am brișca la mine. Giolgău nu a căzut în urma loviturii primite, ci s-a dat în spate. Ceilalți au continuat să vină spre mine. Nu am mai putut să lovesc cu brișca pentru că am fost bătut. În tot acest timp am continuat să țin brișca în mână, pe lângă corp, nu mi-a fost smulsă de nimeni. Nu cred că e posibil ca cineva să se fi lovit accidental de brișca mea. 

 

Nu cred că fratele meu a avut asupra lui un cuțit sau briceag. Cu toate acestea nu l-am avut tot timpul în câmpul vizual pe fratele meu, pentru că am fost despărțiți. 

 

Dintre cuțitele găsite în mașină, brișca cea mică îmi aparține, iar cuțitul cel mare l-am luat de jos pentru a-l duce la poliție.

 

Conflictul s-a aplanat când s-a auzit că vine Poliția, atunci cei din familia Țambric au fugit. 

 

Eu l-am ridicat pe fratele meu de jos și pentru că nu am reușit în primă instanță am adus mașina mai aproape, gândindu-mă să-l duc la UPU. Fratele meu era plin de sânge și cred că avea și o tăietură la mână.

 

Nu îmi explic de unde provine rana înjunghiată a lui Damir Daniel Samuel. Susțin ferm că nu eu sunt autorul loviturii.

 

Cuțitul care nu îmi aparținea și pe care l-am ridicat pentru a-l duce la poliție, l-am găsit pe alee, înainte să îl ridic pe fratele meu de jos. Am presupus că a fost folosit la agresiune, pentru că spectatorii de pe margine strigau cuțitul ... cuțitul. Nu pot identifica persoanele care strigau cu referire la cuțit. Eu nu am văzut dată cei din familia Țambric s-au lovit și între ei pentru că eram înghesuit între două mașini.

 

Întrebare procuror: Care dintre cele trei variante cu privire la proveniența brișcuței și modul în care ați folosit-o pe parcursul agresiunii o susțineți ca fiind adevărată?

 

Răspuns: Brișcuța o avea la mine în buzunar. O uitasem la mine că mă jucasem cu ea în mașină și răzuisem urmele de lipici rămase de la foliile aplicate pe geamuri. În ceea ce privește folosrea acesteia, susțin că i-am atenționat pe opozanți să își oprească înaintarea pentru că am brișca asupra mea, lansând acest avertisment în timp ce eram în retragere. Pentru că ei au continuat să înainteze spre mine am folosit-o, lovindu-l pe Giolgău în coapsă.

 

Întrebare apărător inculpat: La momentul la care ați făcut prima dată contact vizual cu cei din familia Țambric, câți erau?

 

Răspuns: Probabil 5 sau 6.

 

Întrebare apărător inculpat:: Pe Damir Daniel l-ați văzut?

 

Răspuns: Nu l-am văzut pe tot parcursul incidentului.

 

La întrebarea instanței arăt că trebuie să fi fost din grupul lor pentru că e neam cu ei, nu putea să fi făcut parte din grupul meu.

 

Întrebare judecător drepturi și libertăți: Cine sunt în concret persoanele care au participat la conflict din partea lui Țambric?

 

Răspuns: Inițial l-am văzut pe Țambric, pe fiul acestuia zis Giolgău, pe Rostaș Ivansuc și pe băieții acestuia: Baba și Mopi. Ulterior, au apărut și Damir Elisei, Prodan Adrian, Mico Emanuel Iosif, zis Bebe, cumnatul lui Giolgău, al cărui nume nu îl știu, precum și soția lui Giolgău”, a declarat Elisei Lăcătuș, tânărul arestat pe 30 de zile în urma agresiunii din Piața Auto dintre localitățile Florești și Gilău.

 

Noi imagini de la atacul din Piața de mașini de la Gilău, filmate la scurt timp - VIDEO

 

Procurorii l-au contrazis pe Elisei Lăcătuș, precizând că cele două cuțite au fost găsite în mașina lui. ”Raportat la modul de desfășurare a faptelor este logic că nu putea avea loc varianta prezentată de inculpat, întrucât nu ai cum, cu 15 persoane aflate asupra ta, să agresezi și să tai 5 persoane. Este evident că singura posibilitate este ca, inițial, inculpații au acționat cu cuțitele și au tăiat din grupul advers, fiind evident că pe urmă au fost sufocați de numărul celorlalte persoane și agresați”, a precizat procurorul.

 

Acesta menționează că inițial lupta a fost între cei doi frați și grupul Tărțărel. ”Este evident că numai cei doi frați au putut aplica lovitura lui Damir”, a mai afirmat procurorul.  

 

Sub aspectul consecințelor ulterioare, arată că, în opinia sa, dacă nu se iau măsurile adecvate, este posibil să aibă loc conflicte în continuare. În acest sens arată că a fost nevoie de intervenția jandarmeriei, întrucât au existat bătăi între cele două grupuri atât în față la UPU, cât și aseară, la orele 18.00, cele două grupuri de aparținători s-au bătut iar (în seara zilei de 23 aprilie)”, a mai arătat procurorul, în încheierea penală prin care s-a dispus arestarea lui Elisei Lăcătuș.

Comentarii Facebook