Marsul biciclistilor din Cluj cu pancarte, joi, 27 octombrie FOTO si VIDEO


Biciclistii din Cluj-Napoca au organizat joi, 27 octombrie, un mars pe traseul tradition, dar au afisat pancarte pe tot drumul.

Biciclistii au scris pe pancarte: "Piste pentru biciclisti", "Cu bicicleta la serviciu", "Bicicleta combate sedentarismul" si "Biciclistii au drepturi".

Marsul a inceput la ora 18.00, iar startul s-a dat din Parcul I.L. Caragiale. Organizatorul evenimentului, Radu Mititeanu, directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca, a declarat ca marsul a avut un caracter mai pronuntat de protest, deoarece "autoritatile clujene nu doar ca nu au mai pus in practica in acest an niciuna din multele promisiuni de noi cai de comunicatie pentru biciclete in Cluj, dar au mai si abandonat sau ingustat unele din putinele infrastructuri specifice existente, cum e cazul pistei de pe str. Avram Iancu, ce prin ingustare si suprimarea spatiului de siguranta a devenit foarte periculoasa pentru biciclisti".

Traseul marsului a fost: Parcul I.L. Caragiale - strada Constantin Daicoviciu - strada Emil Isac - strada Gheorghe Sincai - Piata Lucian Blaga - strada Napoca - Piata Unirii - strada Regele Ferdinand - strada Horea - strada Caii Ferate - strada Traian - Piata Abator - Calea Bucuresti - strada Fabricii - Piata Marasti - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Cuza Voda - Piata Mihai Viteazu - strada Regele Ferdinand - Parcul I.L. Caragiale.

De la ora 20.00, la Biblioteca "Heltai" a fost programata o proiectie foto pe teme cicloturistice cu titlul "Corsica - un munte in mare" sustinuta de Radu Barna, cu intrare libera.

Comentarii Facebook