Biciclistii din Cluj-Napoca ies in strada, intr-un mars ce va avea loc joi, 22 aprilie


Biciclistii clujeni ies din nou in strada, intr-un mars, care are ca scop promovarea utilizarii bicicletei "ca mijloc cotidian de transport". Marsul biciclistilor clujeni este dedicat Zilei Pamantului 2010.

Participantii la mars se vor intalni joi, 22 aprilie, la ora 18.30, in parcul I.L. Caragiale (n.r zona Skate Park, langa Palatul Telefoanelor - acces din str. G. Baritiu), iar startul va fi dat de la ora 19:00. Traseul va porni din parcul I.L.Caragiale - str. C.Daicoviciu - str. E.Isac - str. Gh. Sincai - str. Napoca - Bd. Eroilor - Calea Dorobantilor - p-ta Marasti - bd. 21 Decembrie 1989 - str. R. Ferdinand - str. G. Baritiu - Splaiul Independentei - str. G. Cosbuc - Calea Manastur - str. Clinicilor.

"Actiunea are rolul principal de a transmite autoritatilor, publicului si presei un semnal in directia mobilitatii urbane durabile, care nu poate fi conceputa intr-un orase european modern fara o puternica promovare a utilizarii bicicletei ca mijloc cotidian de transport, alaturi de transportul in comun si mersul pe jos si ca altrenativa la deplasarea automobilistica. Dincolo de acest scop militant este desigur si o ocazie de intalnire, cunoastere si pedalare in comun a biciclistilor clujeni", a declarat Geza Groller, coordonatorul actiunii.

Organizatorii sustin ca marsul este dedicat si Zilei Pamantului 2010 si se va tine intr-o zi de joi, nu in ultima sambata din luna, asa cum s-a obisnuit pana acum.

 

Actiunea va fi corelata cu un proiect al Clubului de Cicloturism "Napoca" si la finalul marsului toti participantii, dar si alti oameni interesati, sunt invitati la Biblioteca "Heltai" de pe str. Clinicilor, nr. 18, unde "vor fi vizionate imagini video si foto pe teme biciclistice si lansarea publica a proiectului "Velorutia la Cluj 2010" si tot cu aceasta ocazie vom lansa si o petitie catre Primarie pe tema dezvoltarii facilitatilor pentru circulatia bicicletelor in Cluj-Napoca, pentru care vom strange semnaturi de sustinere de la publicul clujean in urmatoarele luni", a mai spus Geza Groller.

Comentarii Facebook