Sambata 28 Ianuarie

Marșul Bicicliștilor are loc în această săptămână la Cluj. Ce îi nemulțumeșteBicicliștii  ies din nou în stradă, joi, la Cluj-Napoca, în cadrul celei de-a 90-a ediție a Marșului Bicicliștilor.

Manifestația începe de la ora 18.00, din Piața Unirii, iar toți bicicliștii sunt bineveniți.

Aceștia sunt nemulțumiți de refuzul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca de a face publice detaliile proiectelor avizate in 9 martie 2015 de catre Comisia Municipala de Sistematizare a Circulatiei privind piste de biciclete pe 17 strazi. Organizatorii evenimentului spun că acest lucnru a fost ”solicitat de CCN si ignorat de Primarie, care nu a raspuns in termenul legal la cererea de acces la informatii de interes public depusa conform Legii 544 / 2001, nici la reclamatia administrativa inaintata, conturadu-se perspectiva unui nou proces contra Primariei pentru a deveni publice actualmente necunoscutele planurile concrete, adoptate oricum fara a consulta organizatiile de biciclisti, cu incalcarea prevederilor legale privind transparenta decizionala si starnind mare ingrijorare in comunitatea biciclistica si in randul cetatenilor interesati de mobilitate urbana durabila, deoarece aceasta ascudere a intentiilor ridica mari suspiciuni cu privire la calitatea acelor noi piste proiectate, dat fiind ca majoritatea celor realizate in concret pana acum sunt o bataie de joc din punct de vedere calitativ si un atentat, nu un sprijin, la adresa promovarii utilizarii bicicletei”.

Marșul va dura aproimativ o oră și jumătate și se va desfășura pe traseul: Piata Unirii - bd.Eroilor- p-ta A.Iancu - bd.21 Decembrie 1989 - str.Memorandumului - Cl.Motilor - Cl.Manastur - Cl.Floresti - str. Bucium - bd. 1 Decembrie 1918 - pasarela peste Somes - pista biciclete mal Somes - str.Uzinei Electrice - al. Stadion - str.G.Cosbuc str.I.Hossu - str.E.Isac - str.P.Maior - str.Napoca - p-ta Unirii

Comentarii Facebook