Marş împotriva avortului organizat la Cluj-Napoca de asociațiile creștine - Marșul Pro-Vita

 

Clujenii sunt chemați, vineri, 22 martie, să participe la ”Marșul Pro-Vita”, care va începe din fața Catedralei Ortodoxe din Piaţa Avram Iancu, începand cu ora 16. 

 

În fața catedralei va avea loc o rugăciune pentru copiii născuţi şi nenăscuţi, iar plecarea în procesiune va urma traseul: Pta. Avram Iancu (Catedrala Ortodoxa) - Blvd. 21 Decembrie - Piaţa Unirii - Str. Eroilor - Intoarcere in Piata Avram Iancu. ”Scopul este susţinerea dreptului la viaţă pentru toate fiinţele umane începând cu momentul concepţiei şi până la moartea naturală, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei ca temelie a societăţii”, susțin organizatorii.

 

”Marşul PRO-VITA” este o invitaţie la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenţei şi a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiaţi.

 

Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Conform manifestului, sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică”, au mai spus cei care organizează acțiunea de vineri, 22 martie.

 

Marșul este organizat, cu binecuvântarea IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, de către Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români A.S.C.O.R.- filiala Cluj şi Asociaţia ”Christiana” - filiala Cluj (Proiectul "Pentru Viaţă”), alături de care vor manifesta şi alte ONG-uri ortodoxe (Oastea Domnului din Cluj, Liga Tineretului din Dej, Liga Tineretului din Gherla), precum şi enoriaşi ortodocşi din alte parohii.

Comentarii Facebook