Mars funebru impotriva clasei politice, organizat la Cluj-Napoca, in 5 iunie


Un mars funebru impotriva clasei politice va fi organizat la Cluj-Napoca, in 5 iunie, de mai multe organizatii non-profit.

"Marsul va fi organizat intr-o zona mai simbolica, o zona centrala si unde sunt multi oameni. Vrem sa aratam ca lumea politicientilor si a alegerilor este una a mortilor, iar marsul nostru funebru tocmai acest lucru il va reliefa", a declarat Adrian Dohotaru, secretarul Grupului pentru Actiune Sociala (GAS).

Marsul se va opri la un panou electoral, unde sunt afisele cu figurile candidatilor si sloganele acestora.

Marti, de la ora 17.00, intr-o zona care nu a fost inca precizata, "fiecare membru al corului va tine o moneda de aur in mana si o foaie cu versurile cantecului in cealalta. Sunt acompaniati de o muzica grava, solemna, de petrecere a mortilor in Hades, loc al eternitatii alesilor politici, stapanit de Hades / Pluton, zeu al bogatiilor din pamant. Fiecare membru al corului are o pancarta lipita  in fata sau pe spate pe care scrie numele unei corporatii, al unui partid sau o sintagma anume (capitalism, economie de piata, cetatean, sistem etc.). Caron, luntrasul, imbracat la costum si cu servieta intr-o barca gonflabila instalata langa panou, arata fiecarui membru al corului unde sa puna monedele, pe ochi, pe frunte, pe gura etc. Indicatia lui e ca alta parte dintre monede sa fie depuse in servieta. Singura modalitate de a patrunde in Hades, de a trece Styxul, raul urii si neputintei cetatenesti, e de a-i plati mita lui Caron. Cei care nu vor sa plateasca, care vor sa puna moneda in buzunar, sunt admonestati cu degetul de Caron. El le indica din nou sa puna moneda in servieta sau pe panou", a mai spus Dohotaru.

Eveniment initiat de "Catharsis Somesan" si sustinut de Grupul pentru Actiune Sociala (GAS) si Tinerii Maniosi

Repetitiile pentru acest eveniment vor fi facute la Eco Ruralis, sambata, 2, iunie, ora 12.00, pe strada David FRANCISC, si in zona lacului Gheorgheni, luni, 4 iunie, ora 12.00.

Comentarii Facebook